2012. március 15., csütörtök

Petrezselyem pestoval sült lazac

...ropogós burgonyával és fetás rukkola salátával


Megint lazac, sosem lehet megunni! Általában csütörtökre vagy péntekre esik, mert ilyenkor van alkalmam a halastól frissen megvenni (Wrights of Marino).

Ma rögtönzött petrezselyem pestot készítettem hozzá és mindenkinek csak ajánlani tudom. A friss, házi pestonál nincs jobb és ez a petrezselymes változat biztosan visszatérő vendég lesz nálam.

A krumplit felkockáztam és pár percig vízben forraltam, amíg félig megpuhult. Ezután serpenyőben kevés olívaolajat hevítettem és ebben sütöttem ropogósra őket. Nagyszemű tengeri sóval szórtam meg.

A pestot csak úgy összedobtam érzésre: jó nagy csokor friss petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, kevés olívaolaj, reszelt parmezán, kevés só, durvára tört dióbél került a konyhagépbe.

A lazacot hőálló tálba tettem és bekenegettem a pestoval. Előmelegített sütőben negyed óra-20 perc alatt szépen megsült.

A salátához egy jó nagy adag rukkolát kevertem össze felkarikázott lilahagymával, kevés olívaolajjal és balzsamecettel. Fetasajtot morzsoltam bele.

Mindenkinek ajánlom, aki szeretne gyors, egyszerű, finom és egészségesnek mondható vacsorát.
:-)

10 megjegyzés:

  1. Hű de finom ebéd! Még a salátát is megenném, pedig köztudottan nem eszem sok zöldséget, pedig kellene! :))

    VálaszTörlés
  2. Köszi Barbi, finom volt és egyél több ilyen zöld levelet:) Meg a pestoban is sok a vitamin. :)

    VálaszTörlés
  3. Tényleg szuper ebéd, jöhetne nekem is belőle!

    VálaszTörlés
  4. Köszi Lilla, a halból nem kínállak, azt nem szereted azt mondtad;-)

    VálaszTörlés
  5. Erika, nézz be hozzám légyszives, van egy kis meglepim számodra:)

    VálaszTörlés
  6. Isteni:) Tavaly én is készítettem pestós lazacot, ha jól emlékszem fel is tettem. Imádom a lazacot, nekem a nem lehet megúnni kategória:)

    VálaszTörlés
  7. Köszi Trollanyu, igen abszolút egyezik a véleményünk:) Tényleg nem lehet megunni, gondolom nálatok is könnyen hozzá lehet jutni!

    VálaszTörlés
  8. Az étel csodálatos, én is lazacot készítettem a napokban.
    Azt külön köszönöm amit beírtál Zseni kapcsán.

    VálaszTörlés
  9. Imádni való ebédet főztél!!! A lazac az egyik kedvencem, és valóban megunhatatlan. Nagyon tetszik a saját készítésű peszto, van is hozzá itthon minden, én is kifogom próbálni.:)

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm Hobbychef! Igen, én is megsírattam már nem egy kutyámat:(

    Köszönöm szépen Gizi!Láttam,hogy Te is milyen gyakran készítesz lazacot és milyen finomakat!:)

    VálaszTörlés