A hét utolsó napján nincs helye az újitó receptjeimnek, vasárnapi ebédre a hagyományos sültek, húsok, köretek kerülnek terítékre. Szombaton a helyi hentesnél szerezzük be a friss húsokat, közvetlenül mellette pedig a köretnek szánt zöldséget/gyümölcsöt. A zöldségesnél nincsenek feltüntetve az árak, így mindig meglepetés mi mennyibe kerül... Az a jó (gazdaságos), ha én megyek be, mert nekem mindig kevesebbet mond...Pár cent ugyan az eltérés, de sok kicsi sokra megy. Ezen a hétvégén fűszeres kolbász, grillezett bárányborda, sütőben sült újburgonya és párolt káposzta (summer cabbage) repült a tányérra. Hagyomány, hagyomány...
ez nagyon jól néz ki :-) még én is megenném, pedig a bárányért nem vagyok oda...
VálaszTörlésAz az újkrumpli nagyon mintaszerű!
VálaszTörlésA párolt káposzta elkészítésének van valami különleges dublini módja?
Szimpatikus vagy a zöldségesnek ;-) Érdekes, de nem egydi üzletpolitika :O
VálaszTörlésKoszi Orsika, majd csinalok, ha jottok Dublinba;)
VálaszTörlésSusannia, csak beledobtam a kaposztat a vizbe (felapritva) es 10-15 percig foztem. Az ujkrumplit csak hejastul mindenestul, olivaolajjal meglocsolva a sutoben sutottem.
Anazar, van esetleg hasonlo dublini tapasztalatod?:)
Előfordult már, hogy hol ennyit, hol annyit fizettem :-/
VálaszTörlés