2014. március 18., kedd

Pekándiós vegán banánkenyér



A banánkenyér mindig szívesen fogy nálunk, ha akad itthon egy-egy érettebb példány akkor biztosan valamilyen desszertbe sütöm bele. A mostani verzió tojás és tehéntej mentes és nincs benne hozzáadott cukor sem. A datolyától és egy kevés juharsziruptól kellően édes lett, délutáni nassoláshoz kíváló. Én ezzel próbáltam megtalálni a ,,kiskaput" a 30 napos vegán kihívásban, melyben idén én is részt veszek...hogy milyen sikerrel és tapasztalatokkal arról majd egy külön bejegyzésben ejtek szót :-)
Hozzávalók
 
20 dkg tk. liszt
7 dkg kókuszzsír
3 db érett banán
2 tk sütőpor
2 ek juharszirup
10 dkg datolya
5 dkg pekándió
 
Elkészítése:
Az érett banánokat meghámozom és egy tálkában villával összenyomom.
A lisztet egy tálba öntöm, hozzáadom a sütőport, a felaprított datolyát és pekándiót. A kókuszzsírt megolvasztom, majd a liszthez adom. A banánt is a tésztához keverem és végül kevés juharsziruppal édesítem (opcionális).
Hosszúkás tepsit (loaf tin) kókuszzsírral kikenek, sütpapírral kibélelek és a masszát elegyengetem benne. Előmelegített sütőben 180 Celisuon kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sül. Tűpróbát végzek!
 
Egészségünkre! 
 
További banánkenyér receptek:
 
 


2 megjegyzés:

Torma Cauli írta...

Végre! Újra eszünk, már vártam a folytatást. Ha volna kókuszzsírom meg pekándióm már meg is sütöttem volna... :-)

Erika írta...

:-) Nem muszáj egyik sem bele, lehet vajjal is ;-) csak akkor nem vegán :-D