2011. augusztus 7., vasárnap

Magyar pite az olvasó tiszteletére


Sok szeretettel köszöntöm 40. rendszeres olvasómat, Brigit! Köszönöm az újonnan csatlakozóknak is, igazán nagy megtiszteltetés, hogy követitek a blogot.
Eme ünnepi alkalomból osztom meg a következő egyszerű nyári pite receptet (Nők Lapja Konyha júliusi számából vettem.)

Szedres-mandulás pite
Hozzávalók:
14 dkg liszt
14 dkg nádcukor
2 db tojás
14 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
14 dkg őrölt mandula
pár csepp vanília kivonat vagy 2 csomag vaníliás cukor
14 dkg szeder
maréknyi mandulareszelék

A tojásokat a vajjal együtt krémesre keverem majd hozzáadom a lisztet, őrölt mandulát, nádcukrot, vanília kivonatot, szedret (vagy bármilyen más szimpatikus gyümölcsöt) és egységes masszává keverem. 20 cm átmérőjű, kivajazott piteformába öntöm át, tetejét mandulareszelékkel szóróm meg. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 25-30 percig sütöm. Tűpróbát végzek, hogy biztosan jó legyen.
Hamarabb elkészül mint sütiért sorban állni a cukrászdában.

Jó étvágyat hozzá!:-)

4 megjegyzés:

Petra írta...

Ez a szedres pite nagyon tetszik. Egy gombóc vaníliafagyival a tányéron tudom elképzelni... :))))

Hoffmann Erika írta...

Igen Petra, a fagyi tényleg tök jó ötlet! Amikor még meleg/langyos a pite és picit megolvad rajta a gombóc...:-)mmmm

Petra írta...

Pontosan így, ahogy mondod. :)))

Anazar írta...

Nyammm!!