2011. november 8., kedd

Karácsonyi készülődés II.


Hógolyók (Snowflakes Truffles)

A jól ismert kókuszgolyó köntösét öltötte magára a karácsonyi csokis hógolyó. 5 perc alatt össze is kutyuljuk a hozzávalókat, vagyis 200 ml tejszínt (double cream) felforralunk, a tűzről levesszük és 200 gramm jobb minőségű csokit tördelünk bele (lehet ét vagy tejcsoki is, de pl. 70%-os kakótartalmú étcsokival az igazi). Addig kevergetjük amíg a csoki a tejszínbe nem olvad és egységes nem lesz. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, éppen hogy megdermedjen de még képlékeny, formálható legyen.
A gyerekek most beszállhatnak segíteni, kiskanál (teáskanál) segítségével golyókat formálunk belőlük és kókuszreszelékbe hempergetjük. Az így elkészült hógolyókat hűtőben tárolhatjuk pár napig. Már ha kibírjuk, hogy ne faljuk fel egytől-egyig!

2 megjegyzés:

Vingender írta...

Szia Era!

Már hiányoltam a blogodat a Facebook-on, hogyhogy leiratkoztál?
Ez a kókuszgolyó tök jól hangzik, mi mindig úgy készítettük, hogy összekevertünk minden maradékot (száraz bejgli, lekvár, csokimikulás...:D ), de lehet, hogy idén kipróbáljuk így is.
Meg néztem az Abigél-es blogodat, nagyon édes :)
Puszi
Ági

Erika írta...

Szia Agi!

Igen, leiratkoztam a FB-rol, mar untam es sok idot elpazaroltam ott de a blogokat meg vezetem lelkesen!;) Koszi, hogy olvasod! Igen, emlekszem a kokuszgolyora, amit anno nalatok ettem egesz kicsi koromban:) Kulonleges ize volt, mas mint nalunk:) Most mar akkor tudom miert!
Puszi
Eri