2012. december 5., szerda

Avokádós csokimousse


A legegyszerűbb, legfinomabb és megkockáztatom, hogy legegészségesebb csokimousse receptjének tulajdonosa lettem. Barbi volt olyan kedves meginvitálni minket ebédre, ahol ezzel a desszerttel vett le a lábamról. Először azt sem tudtam miből áll, gondoltam tejszín, tojás stb. minden ami a mousse készítéséhez kell. Mégis sokkal könnyebb volt... Nos kérem ebben avokádó van és kakaópor ez a két fő összetevő. Se tojás, se tejszín, se cukor. Édesítésnek mézet használhatunk. Vegánok, vegák, paleósok, laktózérzékenyek, mindenki fogyaszthatja. Micsoda felüdülés lesz a sok nehéz karácsonyi sütemény után egy ilyen mousse-t szervírozni!

Próbáljátok ki, és még azoknak is fog ízleni, akik mondjuk nem szeretik az avokádót. Csak egy finom, krémes, selymes textúrát éreznek majd, és mennyei csokoládét. 


Avokádós mousse hozzávalók 2 kisebb pohárhoz:

2 db érett avokádó
2 evőkanál méz
1 tk vanília kivonat
2-3 evőkanál kakaópor

Elkészítés: az érett avókádót megmosom, majd félbevágom, a magját kiveszem és kikanalazom belőle a belsejét. Összeturmixolom és hozzákeverem a mézet, kakaóport és vanília kivonatot (ha használunk). Ezeket is jól összemixelem, turmixolom. Pohárkákba szedem és hűtőbe teszem 1 órára. Díszíthetjük dióval vagy reszelhetünk rá egy kis csokit is. Ahogy tetszik!
Jó étvágyat!:)

Eredeti recept: Veggiesandme

8 megjegyzés:

Györgyi írta...

Mennyire egyszerű! Biztos, hogy finom is. Szeretem az ilyen egyszerűen és gyorsan elkészíthető dolgokat.

Planet Susannia írta...

Hát ez nagyon kreatív!
Imádom a mousse au chocolat-t és az avokádó is nagy kedvencem, bár ahogy én készítem, sós/csípős lesz és pirítóssal eszem.
Ez viszont annyira őrültnek tűnik, hogy kár lenne kihagyni.
Barbinak üzenem, hogy nagyon szeretem a blogját. Legközelebb kocsit bérelünk, ha Dublinba utazunk és átlépjük a városhatárt.

Seffer Lilla írta...

Szuper guszta, kicsit fenntartással kezelem mindig az avokádót, de ki fogom próbálni.

Emi írta...

Nahááát! Micsoda ötlet... Muszály kipróbálnom. Az avokádóval úgy vagyok, hogy megeszem, de nem kifejezetten imádom. El sem tudom képzelni milyen lehet desszertként:)

Erika írta...

Igen, lányok ne hagyjátok ki! Aki szereti az avokádót az azért fogja ezt is szeretni, aki meg kicsit ódzkodik tőle az is fogja szeretni, mert igazság szerint nem érződik ki az íze.:) Tényleg szuper recept!

wanna írta...

Ez valami isteni lehet, fantasztikus ötlet, amúgy is imádom az avokádót!

HajniZoli írta...

Egyszer vettünk avokádót, megkóstoltuk, összenéztünk és a szemétben landolt. Azóta nem kísérleteztem vele, de ez a krém csábító:-)

Erika írta...

Wanna, szerintem Neked ízlene!

HajniZoli: a Sarokkonyhában muszáj ezt is kipróbálni!:)