2016. április 15., péntek

Banános fahéjas muffinok


Gyerekek kedvence a muffin, na de nem mindegy hogy mi kerül bele. Nálunk heti rendszerességgel készül és a palacsintával együtt megtanultam hogyan lehet minél több hasznos élelmiszert belekeverni a tésztájába. Az édesítés itt minimális, mert az érett banánok magukban kitűnő ízt és szaftos textúrát adnak. Ne spóroljunk a fahéjjal sem, mert azon túl hogy sütés közben kellemes illat lengi be a konyhát még az emésztésre is jótékonyan hat. A dió helyett bátran tehetünk a tésztába pekándiót, de allergia esetén a muffin anélkül is finom lesz.




Hozzávalók 8-9 darabhoz:
3 db tojás
3 db érett banán
10 dkg dió (vagy pekándió)
2 evőkanál kesuvaj
2 evőkanál juharszirup (méz, vagy ízlés szerinti édesítő)
18 dkg darált mandula
5 dkg lenmagliszt
2 tk fahéj
1 tk sütőpor
csipet só
75 ml kókuszzsír


Elkészítés: Az érett banánokat villával pépesítjük, kikeverjük a tojásokat, hozzáadjuk a juharszirupot vagy más édesítőt, kesuvajat és a felolvasztott (langyos kókuszzsírt is).
Egy másik tálkában összekeverjük a száraz hozzávalókat: őrölt mandulát, lenmaglisztet, sütőport, csipet sót, fahéjat és durvára vágott diót (pekándiót). A nedves hozzávalókkal elkeverjük a száraz hozzávalókat, majd kapszlikkal kibélelt muffin sütőbe porciózzuk. Előmelegített sütőben 180 Celsiuson 25-30 perc alatt kisütjük. Kb. 8-9 muffin jön ki ebből a mennyiségből. Jó étvágyat!



Inspiráció: Eathos Dublin

3 megjegyzés:

Torma Cauli írta...

Örülök, hogy újra ilyen finomat olvashatok. Tündéri lányaid vannak, legszívesebben elvállalnám a pótnagypapa szerepet! :-)

Marcsi írta...

ÖRÜLÖK, HOGY ÚJRA ITT VAGY!
A LÁNYOK NAGYON TÜNDÉRKÉK!!!!!!!

teller-cake írta...

Gyönyörűek a kislányaid és persze a sütik is! ;-) Vittem is a receptet...