2011. augusztus 16., kedd

Romantikus délután



Kellemes meghívásban volt részünk a héten: ismerősök birtokán lovashintón kocsikáztunk, szürkemarhát, lovakat, őzgidát, szarvast, kutyát, macskát láttunk. Útunk és esténk a fóti Károlyi Kastély éttermében folytatódott, ahol a természet lágy ölén, romantikus környezetben költhettük el fenséges estebédünket. Az étterem pár hónapja nyitott, magyaros és nemzetközi fogások, finom borok, hetente megújuló menüválaszték, gyerek adagok, hús nélküli finomságok tarkítják a felhozatalt.


Már az első ízelítő fogás után is látszott, hogy gondosan ügyelnek a minőségi alapanyagokra, nem spórolnak a jó hozzávalókon. Minden frissen készült, így igazán nem bántuk, hogy picit többet kell várakozni. Friss, házi limonádé, csapolt sörök társaságában mulattuk az időt.



Előételt nem ettem, de tanúsíthatom, hogy a húsleves marhahússal csillagos ötös és igazi házias ízeket hordoz, aranylik stb.
Választásom fogasfilére esett, mandulával, petrezselymes burgonyával, és a végére felejtett francia camembert sajttal.


Családom többi tagja Grófi bélszínt, kacsamellet, harcsapaprikást, csirkemellet evett.
A vacsorát egy-egy házi készítésű túrógombóccal zártuk, ketten osztozva a hatalmas adagon, melyhez még csokiöntet és erdei gyümölcs is járt.


Igazán pozitív élményben volt részünk, és ide biztos, hogy visszatérünk, Dublin előtt legalább még egyszer!

2 megjegyzés:

Mrita írta...

Fantasztikusak az ételek, érdemes ebbe az étterembe menni. Köszönöm, hogy megosztottad velünk.

Erika írta...

Szívesen Mrita, tényleg megéri kipróbálni, és szép sétát lehet tenni a kastély parkjában is.