2011. december 16., péntek
Karácsonyi reggeli
Karácsony alkalmából az írek gyakran fogyasztanak füstölt nyers lazacot reggelire. Egész évben könnyen elérhető, éttermek, kávézók étlapján is szerepel: bagett, bagel, vagy bármilyen más szendvics társaságában.
A lazacból kiindulva egy finom kenegetőset készítettem. Pár héttel ezelőtt ismerősöknél fogyasztottuk előételként, onnan az ötlet is.
A nyers, füstölt lazacot (kb. 25 dkg) 15 dkg krémsajttal (Pl. Philadelphia) pépesítettem össze, fél citrom levét facsartam bele, kevés őrölt feketeborsot szórtam hozzá és 2 evőkanál tejfelt is.
Pirítósra, sós kekszre vagy finom rozskenyérre kenhető. Ecetes-kapros-lilahagymás uborkasalátával az igazi.
Labels:
füstölt lazac,
hal,
kapor,
karácsony,
kenegetős,
lazac,
lilahagyma,
uborka
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
SZUPER!
Megjegyzés küldése