2012. január 12., csütörtök

Megint kacsa


A mélyhűtőből előhalászott maradék kacsamell tökéletes páciens volt egy újabb kísérletezésre és tartalmas vacsorára. Korábban rózsaszínre sütöttem, most is igyekeztem nem kiszárítani és kissé rózsaszínre hagyni a belsejét.
A megmosott húsok bőrét beirdaltam majd bőrrel lefelé fordítva forró serpenyőben 10 percig lepirítottam.

Ezután a serpenyőből leöntöttem a kisült zsírt, majd a melleket visszahelyezve (bőrös felük most felül) felöntöttem 3 dl húsleves alaplével, 1 frissen facsart narancs levével és lereszelt héjával. Került még bele egy egész rúd fahéj, 2 szem szegfűszeg és 2 evőkanál méz is. Ebben a karácsonyi illatokat idéző narancsos lében bugyogott tovább a kacsa további 10-15 percig.
Friss, házi hasábbal és roppanós brokkolival tálaltam.

Ideje Johnt újra elküldenem kacsáért. (Nem minden hentes árul itt nálunk).
Jó étvágyat mindenkinek, és ne féljünk a Pink Ladytől!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia,
hol vettétek a kacsát?
Mi karácsony előtt összeálltunk eg páran és rendeltünk kacsacombot, mert egyébként mondta a hentes, hogy nem hozna.
Nagyon finom lett a kacsacomb, én is nemrég vettem elő még kettőt a fagyasztóból...mmmm :))))
Ági

Hoffmann Erika írta...

Szia Ági,
igen ,elég kevés helyen lehet kapni, vagy ahogy írtad rendelni kell. Mi Dublin 3, Fairview (Brady's Buthcher Annesley Rd.) hentesnél vettük, de ott sem a pultban volt, hanem le volt fagyasztva a mell. Amúgy az egy jó hentes, szép minden hús és rendelésre meghoz mindent :)