2012. január 24., kedd

Zöldséges penne királyrákkal

Hogy jól kezdődjön a hét


A hétfői ,lightos' vacsorák közé sorakozik fel ez a szupergyors penne tészta. A különlegességét az adja, hogy hozzá a szószt mascarponéból készítem, friss citrommal locsolom meg. Mivel a zöldborsónak még nincs szezonja, ezért mirelitet használok. Tökéletesen megfelel ehhez a tésztához.
Akik szeretik a tenger gyümölcseit, bátran próbálkozzanak más rákos vagy halas feltéttel. Nekem a nagy kedvenc királyrákra (king prawns) esett a választásom.

És íme a recept 2 személyre (az egyik nem ebédelt, a másik sportolt):
20 dkg penne tészta
10 dkg brokkoli (rózsáira tépkedve)
15 dkg zöldborsó (mirelit)
20 dkg királyrák (előfőzött)
3 evőkanál mascarpone
egy citrom leve

bors
bazsalikom

A penne tésztát 12 percig főzöm (vagy a zacskón lévő előírás szerint). A főzési idő utolsó 3 percében beledobálom a forró vízbe (tészta marad) a brokkolit és zöldborsót is. A brokkoli legyen roppanós, a mirelit zöldborsónak pedig alig kell pár perc, hogy felengedjen a vízben. A megfőtt tésztát és zöldségeket leszűröm és a főzővízből meghagyok egy kis csészényit.
A királyrákot éppen csak átforgatom a forró tésztában.
Serpenyőben megolvasztok 3 evőkanál mascarpone krémsajtot és a félretett főzőlével valamint friss citrom levével szószos állagúra forralom. Sózom, borsozom. Nem lesz túl sűrű, de nekünk pont jó, hogy jobban csússzon a tészta.
A penne tésztára porciózom a brokkolit, zöldborsót, királyrákot, bazsalikomot tépkedek rá és meglocsolom a mascarponés szósszal.
Gyorsabban elkészül mint amennyi idő alatt megírtam ezt a posztot.
Jó étvágyat minden kedves tésztabarátnak!

Nincsenek megjegyzések: