Ezzel szeretném megköszönni mindenkinek aki részt vett a Húsvéti Játékban. Még van ugyan egy kevés idő éjfélig! Holnap jövök majd a beszámolóval és amíg Abi sziesztázik a sorsolást is megejtem (Random.org). Szóval ezek a fűszeres bucik Angliában terjedtek el, és általában Nagypénteken fogyasztották őket.
A tavalyi receptet és egy kis történelmi hátteret ide kattintva olvashattok. Ma annyiban változtattam a hozzávalókon, hogy teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam és csak 4 dkg finomítatlan barna nádcukor ment bele. Nem tettem rá liszttel keresztet, hanem csak késsel bemetszettem. Nagyon ízlett nekünk, nem volt édes, de egy kevés vajjal nagyon gyorsan elfogytak (illetve holnapra félretettem 2 db-ot).
Mindenkinek kellemes hetet és készülődést kívánok a közelgő ünnepre! :-)
5 megjegyzés:
Nagyon finom lehet ez a kenyérféle. Guszta!
Köszi, Éva, igen finom. Bár tény, hogy a legjobb frissen ,amikor langyos még és megolvad rajta a vaj:)
Erre is rákattantam:) Na nem a házira, hanem a készen kaphatóra. Annyira finom. Jövőre legkésőbb biztos én is megpróbálkozok vele. Nagyon guszták lettek a tiédek!
Köszi Emi:) De még nem késő Neked sem készíteni, igazából egész évben lehet enni:-)
Nekem is fel van írva a listámra, remélem sikerül meg is valósítani, mert annyi az ötlet Húsvétra!
Megjegyzés küldése