2012. április 1., vasárnap

Hot Cross Buns


Az idén is elkészültek a finom Hot Cross Bun-ok!

Ezzel szeretném megköszönni mindenkinek aki részt vett a Húsvéti Játékban. Még van ugyan egy kevés idő éjfélig! Holnap jövök majd a beszámolóval és amíg Abi sziesztázik a sorsolást is megejtem (Random.org). Szóval ezek a fűszeres bucik Angliában terjedtek el, és általában Nagypénteken fogyasztották őket.

A tavalyi receptet és egy kis történelmi hátteret ide kattintva olvashattok. Ma annyiban változtattam a hozzávalókon, hogy teljes kiőrlésű tönkölylisztet használtam és csak 4 dkg finomítatlan barna nádcukor ment bele. Nem tettem rá liszttel keresztet, hanem csak késsel bemetszettem. Nagyon ízlett nekünk, nem volt édes, de egy kevés vajjal nagyon gyorsan elfogytak (illetve holnapra félretettem 2 db-ot).

Mindenkinek kellemes hetet és készülődést kívánok a közelgő ünnepre! :-)

5 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehet ez a kenyérféle. Guszta!

Erika írta...

Köszi, Éva, igen finom. Bár tény, hogy a legjobb frissen ,amikor langyos még és megolvad rajta a vaj:)

Emi írta...

Erre is rákattantam:) Na nem a házira, hanem a készen kaphatóra. Annyira finom. Jövőre legkésőbb biztos én is megpróbálkozok vele. Nagyon guszták lettek a tiédek!

Erika írta...

Köszi Emi:) De még nem késő Neked sem készíteni, igazából egész évben lehet enni:-)

Márti írta...

Nekem is fel van írva a listámra, remélem sikerül meg is valósítani, mert annyi az ötlet Húsvétra!