Egy újabb vegetáriánus gyöngyszemre akadtam a május havi ,Good Food' magazint lapozgatva. Talán a tavasz teszi, hogy sokkal jobban esnek a könnyű, friss, zöldséges ételek és kevésbé hiányzik a hús a tányéromról. Ennek szellemében spenótos gnocchit készítek melyet friss rukkolával szervírozok vacsorára.
Spenótos-ricottás gnocchi
Hozzávalók (kb. 12 gnocchihoz)
200 gramm friss spenótlevél
maréknyi friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
140 gramm ricotta
85 gramm liszt
2 tojás
100 gramm reszelt parmezán
frissen őrölt szerecsendió
só
frissen őrölt bors
olivaolaj és rukkola
Először a friss spenótleveleket forrázom le, és kb. 2 percig állni hagyom a forró vízben, majd leszűröm és amint kihűlt, törlőkendővel vagy tiszta konyharuhával szárazra itatom. Az apróra vágott spenótot, lisztet, tojást, sajtot, petrezselymet lereszelt fokhagymagerezdeket, ricottát egy nagy tálban villával jól összedolgozom, amíg egységes masszát nem kapok. Frissen őrölt borssal, sóval és szerecsendióval ízesitem, majd nedves kézzel apró (diónagyságú) gombócokat formázok. A kész gombóckákat alufóliával letakarom és min. 30 percig a hűtőben pihentetem. Amikor főzésre készen állnak, forrásban lévő vízbe dobálom őket. Amint felúsztak a felszínre még kb. 1-2 percig izzasztom a gnocchikat. Előmelegített tányérra kis olivaolajat öntök es rukkolaágyon szervírozom. Tetejére extra parmezánt reszelek. Könnyű és laktató, még Klári kutyának is ízlett:)
4 megjegyzés:
Vesszen a spenót, de ez jól néz ki :)
A tokány is az eszemben van:)
Jó ötletet adtál ;-)
Koszi, orulok hogy tetszik! Pofonegyszeru ez is!:)
Megjegyzés küldése