2010. május 5., szerda

Tavaszi Tésztavacsora


A hét közepe táján mi sem jobb mint egy szuperkönnyű, szupergyors rostokban es folsavban gazdag, alacsony zsírtartalmú tésztavacsora. Mehet bele minden ami friss és zöld, húsimádok pedig roston sült csirkemell csíkokkal turbózhatják fel.


Zöldséges tagliatelle citromos-snidlinges szósszal

Hozzávalók 4 személyre:

450 gramm vegyes tavaszi zöldség pl: zöldspárga, zsenge zöldborsó, francia zöldbab

400 gramm tagliatelle

1 citrom

1 evőkanál Dijoni mustár

1 evőkanál olivaolaj

frissen vágott snidling

reszelt Parmezán


Először a megmosott zöldségeket aprítom fel (zöldspárgát 3 részre vágom, francia zöldbabot feldarabolom.) A tagliatelle tésztát kb. 10 percig főzöm (zacskón lévő főzési időt követem), az utolsó 5 percben hozzáadom a zöldségeket is és együtt forralom őket a végső fázisig. Eközben elkészítem a szószt. Lereszelem a citrom héját, kifacsarom a levét és kis lábasban összekeverem a Dijoni mustárral az olivaolajjal és kb. 2 percig főzöm csak amíg sima nem lesz. A frissen vágott snidling felét hozzáadom a szószhoz, a másik felét pedig majd a tészta tetejére porciózom. A megfőtt tészta és zöldségek levéből (mielőtt leszűrném ) kb. 4 evőkanállal hozzáöntök a szószhoz, hogy picit hígabb legyen. A tésztát és zöldet meghempergetem a szószban és voilà tálalásra kész. Frissen reszelt parmezán, őrölt bors és a megmaradt snidlingen kívül semmi más nem kell ,dekorációnak' . Jó étvágyat hozzá!;)
Forrás: BBC Good Food.






2 megjegyzés:

Planet Susannia írta...

Boah, új design! Klassz!
Ilyen szép pipacsos a dublini ég?

Erika írta...

:) sajnos nem, de majd ilyen szep piapcsos lesz lassan..lassan:)