2011. július 3., vasárnap

Egy új korszak hajnalán


Gyermekkori barátnőm, Orsi leánybúcsúját tartottuk meg a hétvégén. A buli igen jól sikerült, és bár rajtunk kívül aznap este még legalább 4 lánycsapat szervezett hasonlót, (ebből 2 csak az étteremben a melletünk lévő szomszédos asztaloknál!) kedvünket ez nem szegte és nagy elánnal vetettük bele magunkat a pesti éjszakába. Vacsoránk színhelye a budai Menta Terasz volt. Az éttermet akár még ajánlanám is, könnyű megközelíthetősége, kellemes atmoszférája (több belső terem, kerti lounge szekció, tágas terek) és viszonylag elfogadható menüje okán (grillezett füstölt gomolyát ettem, puffasztott búzával, balzsamos meggyel, salátaágyon...a Menzában jobban csinálják) a személyzet hozzáállása és arroganciája viszont egyértelműen a ,nem jövünk ide többet' lista élére helyezi a középárkategóriás, és 15%-os szervízdíjjal operáló Mentát. Egy lánybúcsú nem az igazi torta nélkül, azonban az ilyen alkalmakra szánt, hagyományosan perverz verziót elcsépeltnek tartottam, így Orsi vőlegénye, Péter vizilabás múltja lett marcipánba varázsolva. A tortát kedves ismerősöm, Pixie Pie készítette hatalmas profizmussal. (Blogját mindenkinek ajánlom!) A hosszasabb utazgatás miatt sajnos megborultak benne a figurák és a vizilabdás fiúk keze-lába szanaszét repült a dobozban, de az étteremben hidegre tettük a marcipánokat és saját magunk próbáltuk menteni a menthetőt. Sajnos így sem nyerte vissza eredeti formáját, de még így is nagy meglepetés volt, és bár a vőlegény, Péter figurájának az est vége felé rejtélyes módon nyoma veszett, a medencéből repetázva csillapítottuk marcipán iránti mohó éhségünket. A buli a Holdudvarban reggel 6-ig tartott, amikoris aggódó férjeink kérdőjelekkel teli sms hegyei visszaröpítettek minket a valóságba és taxin szárnyaltuk haza a családhoz:)

6 megjegyzés:

Planet Susannia írta...

Van ebben valami jelzés a jövőre nézve,ahogy a pólós fiú utolsó lélegzetével kapálódzik az csokiban...?! :-)

Ezúton is integetés a távolból Orsinak! Sok levegőt kíván az ifjú párnak két veterán:
Zsuzsi és Tomi

Erika írta...

a legtöbb fiú elsüllyedt:))
Köszi a jókívánságokat, átadom az ifjú áldozatnak:))

Pixie Pie írta...

Azért nem lehetett valami egyszerű buli, a háttérben lévő kis szívószálból ítélve! :DDD Ezúton is sok boldogságot kívánok az ifjú párnak! A menyasszonyt irányítsd az eredeti fotókra, hogy el tudja képzelni milyen lehetett a torta újkorában: http://jepatojtavan.blogspot.com/2011/07/vizilabdas-torta.html :)
puszi, Pixie

Erika írta...

Szia Pixie Pie,

ez hatalmas, köszi szépen a beszámolót, akkorát virultam rajta:)) Örülök neki, hogy csináltál képeket a tortáról, így eredetiben is láthatja mindenki! Szuper!

Planet Susannia írta...

Megnéztem az eredeti tortát! Fúúú!
Belül is olyan finom volt, mint kívül?

Erika írta...

Igen, isteni finom volt. Nagyon könnyű, málnás piskóta. Ezért ízlett még azoknak is, akik amúgy nem édesszájúak.:)