2012. március 22., csütörtök

Brokkolis kéksajtos gnocchi


Főzni is szoktam ám, nem csak vizes témákon gondolkodni. :-)
A következő egyszerű vacsorát ajánlom sietős estékre, vagy amikor már az ember olyan fáradt, hogy igazán nincs kedve a konyhában órákig piszmogni. Nálunk is egy ilyen pénteki napon készült, és egy pohár hideg fehérbor társaságában fogyott el. A gnocchit nem házilag készítettem, boltban vettem. Tervezem majd magam is legyártani őket...talán egy ráérős vasárnap délután...

Hozzávalók:
50 dkg gnocchi
1 nagy fej brokkoli (kb. 30 dkg)
15 dkg kéksajt (Cashel Blue)
1 pohár tejszín (1,5 dl)
5 dkg reszelt parmezán

A gnocchit forrásban lévő vízben kifőzöm. Igazán hamar megfőnek, a víz felszínére úsznak a kis bucik és máris szedhetjük ki őket.

A brokkolit rózsáira szedem és rövid ideig párolom, nem muszáj teljesen puhának lennie, a sütőben még úgyis puhul majd egy kicsit.

A gnocchit hőálló tálba teszem, felöntöm a tejszínnel, a kéksajtot rámorzsolom, majd a brokkolikat is ráültetem. Picit borsozom és reszelt parmezánnal szórom meg.

Előmelegített sütőben 200 Celsius (gáz 6) 15-20 percig szép pirosasra sül össze.

Jó étvágyat!

Ötlet: Olive Magazine, March 2010.

4 megjegyzés:

Elisabeth írta...

Én is szoktam kéksajto pastat késziteni, de még nem készitettem gnocchi, és brokkolival együtt. Finom lehet, gondolom!

Lilla írta...

Imádom, gnocchi, sajt, brokkoli, már csak jó lehet!

Emi írta...

Az étvágy épp megvan hozzá így ebéd előtt, már csak az asztalon kellene teremnie:) Főleg, hogy én még nem találtam ki mit is eszünk...

Erika írta...

Elisabeth, egy próbát megér ez is, ha sima tésztával bejön, ebben sem fogsz csalódni:)

Lilla, köszi!:)

Emi, akkor talán egy hasonló ebéd vagy vacsora Nektek is ízlene ma:)