2012. március 24., szombat

Póréhagymás kecskesajtos frittata


A múltkori frittata adta az alapot a tegnapi vacsorához is. Annyit módosítottam, hogy tisztes mennyiségű vajon meg egy kevés olívaolajon póréhagymát és fél fej vöröshagymát dinszteltem. Nagyjából 10 percig, ezután adtam hozzá az előzőleg megfőzött, felkarikázott krumplit és felönöttem (felvert) tojással (7 db). A serpenyőt nem hagytam sokáig a tűzön, csak addig amíg egy kevés kecskesajtot is rámorzsolgattam.

Előmelegített sütőben fejeztem be a sütést (200 Celsius, gáz 6-os). Bő negyed óra alatt megsült, átsült a tojás is.

Tetejére készítettem egy kis frissítő dekort: a vöröshagyma másik felét jó apróra vágtam és meglocsoltam egy citrom levével, majd frissen vágott perezselymet forgattam bele. Mikor megsült a frittata ezzel a petrezselyemmel szórtam meg. A vöröshagyma helyett kitűnő a salotta is (mogyóróhagyma).

Salátalevelekkel és paradicsommal ettük. Finom volt, a pórés-hagymás alap adott egy extra löketet neki, de valami még mindig hiányzott belőle...talán egy jó kis szalonna alá...vagy pár karika chorizo kolbász és az abból kisült zsiradék még jobban egységbe fogta volna.
Egyesek azonban észre sem vették, hogy húsmentes pénteket tartottunk, és még a hamburger sem hiányzott közben. :-)

Kellemes hétvégét!


5 megjegyzés:

Vicuska írta...

Ez nekem nagyon bejön!!! Napsütötte, verőfényes, vidám hétvégét :)

Babette írta...

Nagyon klassz! Én most eszek egy kis zakuszkát pirítóssal és nem hiányzik nekem sem a hús:)))

Szofi írta...

Én még sosem készítettem frittatát.Ideje lesz kipróbálnom :)

Lilla írta...

Még nem próbáltam, de nagyon tetszik! A növényed pedig cosdás!

Erika írta...

Köszönöm lányok, csak ajánlani tudom!:)

Köszi Lilla, a virág még anyák napi, múlt hétről:)