2012. április 26., csütörtök

2 éves a Dublin felett az ég!


Hejjj, 2 évesek lettünk, a blogom meg én! :-)

Pont két éve ilyenkor írhatnékom támadt és bár nem sokat konyítottam a blogszerkesztéshez mégis belevágtam. Először nem kifejezetten gasztroblogot szerettem volna, hanem csak úgy írni erről-arról. Napok alatt körvonalazódott azonban, hogy a főzés iránti szeretetemet ilyen formában is meg tudom örökíteni. Nem ismertem én sem a híres magyar sem külföldi bloggereket, csak követtem a magam útját.
Egy két recept (és hónap) után a kezdeti lelkesedés alábhagyott. Abira várakozva már képtelen voltam nemhogy az írásra de még a főzésre is koncentrálni. Hónapokig üres volt a konyhám és a blog is a feledés homályába merült.


Abi születése után nem sokkal megint hiányzott valami... Fontosnak tartottam, hogy újra kialakítsam a saját ,teremet', legyen valami ami csak az enyém, amiben örömömet lelem. Főzni minden nap kell és szeretek is, így visszatértem hát újra a konyhába és a blog világába, ezúttal teljes odaadással. Még mindig tanuló fázisban vagyok mind a főzés mind a blogszerkesztés, és a fotózás terén is, azonban nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a hobbira. Új távlatok kezdenek megnyílni, fáradhatatlanul bújom a szakácskönyveket és próbálok fejlődni itt-ott.

Pár hete elindítottam angol nyelvű blogomat is a ,The Cooking Liszt'-et, ahol férjem, ír családom, és barátaim is elolvashatják a receptjeimet. Igyekszem azon a vonalon is aktívan részt venni, de a Dublin felett az ég mindig a szívem csücske marad.

Szerettem volna valami izgalmas tortával vagy születésnapi recepttel készülni, de sajnos erre nem jut most idő viszont engedjétek meg, hogy itt megköszönjem a megtisztelő figyelmet mindenkinek aki olvas! Köszönöm a hozzászólásokat is!

Külön köszönet kis családomnak, hogy türelmesen megvárják, amíg én lefotózom az ételeket és csak utána esünk neki (bár az esti fotózásoknak vége, azért hétvégén van egy-két alkalom amikor én a helyes beállításokkal bíbelődöm:-))

Dublin felett ma is felhős az ég, de mi minden nap bizakodunk, hogy egyszer csak kiderül! Ilyen optimista szemléletben kívánok mindenkinek kellemes napot és bloggerkedést!



Erika

20 megjegyzés:

Éva írta...

Gratulálok a blogszülinapodhoz és ahhoz a tündér kis babádhoz! További kellemes időtöltést , szórakozást kívánok neked a blogod vezetéséhez!

Erika írta...

Köszönöm Éva, kedves vagy!

Unknown írta...

Gratulálok :) Még sok további szülinapot, nagyon aranyos képek :)

Márti írta...

Kedves Erika!
Kívánok sok-sok boldog szülinapot,még sok évig leld benne örömödet!
Nagyon cuki a babád :))

María írta...

Igaz, hogy csak rövid ideje járok Hozzád rendszeresen, de szeretettel gratulálok a blogszülinaphoz :).

Anazar írta...

Sok boldog Blogszületésnapot!

Seffer Lilla írta...

Gratulálok a bloghoz, és csak így tovább!!!

Kati írta...

Még sok-sok blogszülinapot, csak így tovább:)

trollanyu írta...

Boldog blogszülinapot kívánok:) Legyen még jó sok, és leld örömed a főzésben, blogolásban továbbra is:)

NYAMMM írta...

Boldog-boldog blogszülinapot Neked:) Gratulálok a bloghoz, meg az édes kislányodhoz:) Így tovább minden téren:)

Emi írta...

Hejjj, Isten éltessen titeket:)) Még jó sokáig. Szeretek hozzád járni, annyi érdekes dolgot írsz. Mindig megtudok valami újjat, érdekeset. És persze jókat is főzöl:)

Aniko írta...

Kedves Erika! Nagy dolog ez ám egy blog életében: sokan nem is tudják mennyi munka, törődés, szeretet, figyelem és lemondás van egy ilyen saját alkotás mögött. De a befeketett munka meghozza gyümölcsét, és ha pár év múlva Te magad vagy Abi olvasni fogja a sorokat, az maga lesz a történelem. Egy képes történelem könyv. Csak kevesen tudnak adni ilyet a gyermeküknek. Így azt kívánom, hogy írj-fotózz-főzz-mesélj minél többet, hogy a képes történelem könyved hossza a végtelenbe fusson és Abi addig lapozgassa, amíg fel nem nő! Boldog szülinapot! Emma

Gizi írta...

Gratulálok, és még nagyon sok blogszülinapot kívánok!!!
Nagyon jó a fotó, tündéri a babucid.

Vicuska írta...

Gratulálok a jubileumhoz!!!! Nagyon jó hangulatú fotót kreáltál leánykáddal, pozitív a kisugárzása!!! :)

Marcsi írta...

Boldog blogszülinapot!!!!
Abigél nagyon tündérke!!

Planet Susannia írta...

Mint a fan-klub bejegyzéseiből kiderül, egyre többen kezdjük veled a napot!Azonkívül, hogy sokat kipróbáltam már és is a recepjeidből, mint nagynénéd őrülten büszke is vagyok rád és minden alkalommal beúszik a kép, mikor együtt készítettük a hamburgereket a konyhában és próbálgattuk, melyik cornflakes a legfinomabb reggelire, kell-e tej a színes puffasztott rizsekhez, vagy együk csak marékszám a banános meg epres tejhez.
Még mindig te vagy az egyik legnagyobb kompetencia a családban, akivel a legjobban meg tudom osztani kulináris és kultúrális élményeimet és ez nem kevés!
Ölelés!
Zsuzsi

Erika írta...

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a kedves szavakat, a blogszülinapi köszöntést!:)

Névtelen írta...

Boldog blogszülinapot! Aranyos fotó!:)

kamrapolc írta...

Én is szívből gratulálok a szülinaphoz, és még sok-sok örömteli napot, hetet, hónapot, évet kívánok Neked, Nektek! Abinak meg nagy puszit küldünk, cukorfalat :)

Erika írta...

Köszönöm! A puszit meg átadom!:-)