2011. április 6., szerda

Rántott hús és társai

,,Ezért hát rántott húst eszem mindig étteremben, azt legalább ismerem és elfér a zsebemben.'' Valahogy így szól a 100 Folk Celsius dala, amit gyerekkorunkban sokat hallgattunk öcsémmel. Meg is volt az oka, mert szinte mindig csak rántott húst ettünk étteremben, vagy vasárnaponként a nagymamánál. Testvérem a rántott combokat bunkósbot alakjuk miatt a mai napig ősembernek hívja (ez szintén gyerekkorunkból maradt meg.):-)

Mostanában egyre ritkábban kerül rántott hús a tányéromra. Persze semmi baj vele, csak egyrészt itt nem szokás a vasárnapi ebédnél, másrészt, inkabb új dolgokkal kísérletezem, ha időm engedi. Így találtam rá a következő, a rántott szelet ,,trendibb'' és egészségesebb változatára: A csirkemelleket először csak tojásfehérjében forgatom bele, és liszt, illetve zsemlemorzsa helyett reszelt parmezán sajt következik. Nem olajban sütöm ki, hanem sütőben, vagy grillrács alatt. Kb. 25-30 perc alatt szép puha lesz a hús és ropogós a parmezán bunda. Köretnek tepsis krumlit csináltam, és zöld salátamixet olivaolajjal, vörösborecettel és sütőben átsütött mini paradicsommal megspékelve.


Azért a konyhaszekrényben ott van egy zacskó prézli is, ha éppen nosztalgiázni támadna kedvem...

2 megjegyzés:

Kata írta...

Ez milyen fincsi lehetett!!

Erika írta...

:)es lightosabb mint a rantott hus!