Hozzávalók:
175 gramm vaj
175 gramm világos muscavado cukor
3 darab tojás
1 alma
1 teáskanál vanília kivonat
200 gramm vegyes szárított gyümölcs
85 gramm darált mandula
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
csipet só
pár csepp frissen facsart citromlé
1 evőkanál baracklekvár (vagy narancslekvár)
A vajat megolvasztom és a cukorral krémesre keverem, a tojásokat egyenként keverem hozzá. Az alma felét lereszelem és a vanília kivonattal, vegyes szárított gyümölccsel, darált mandulával, sütőporral, liszttel, fahéjjal, szerecsendióval és egy csipet sóval simára keverem, majd ezt a masszát a vajas-cukros-tojásos masszával együtt jól összedolgozom. A tésztát kenyérsütő formába öntöm (kb.1 kg-os kenyér sütésére alkalmas tepsi legyen.) A megmaradt almát (másik fél) vékonyan felkarikázom, megmártogatom a citromlében és a süti tetejére porciózom. Picit a masszába nyomkodom. Előmelegített sütőben 180 fokon (gáz 4) sütöm úgy 45 percig, majd 140 fokon (gáz 1) további 45 percig a sütőben hagyom. Tűpróba! A megsült cipó tetejét olvasztott barack vagy narancslekvárral kenem meg. Délutáni kávézáshoz, teához isteni!:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése