2011. június 3., péntek

Hétköznapi tésztaságok



Azt hiszem, megint egy új korszak kezdődött Abigél baba életében. Múlt héten kapta meg 4 hónapos oltásait, azóta mintha kicserélték volna. Szerintem egy adag rosszaságot is beoltottak a többi injekció mellett. Így szinte egész nap igényli a játékot, dögönyözést, kézben fogást és a korábban oly kedvelt önálló tevékenységeit mint pl. babahintában nézelődni, anyukát figyelni a konyhában és közben csevegni, apukával bandázni, félredobta és 100 %-ig felváltotta az anyukával való majomszeretet. Ezért aztán a konyhába is nehezebb kijutnom, és ha főzésre kerül a sor, akkor megint a nagyon gyorsan elkészíthető ételek élveznek preferenciát. E körülmények között készült el a napokban 2 ,egyívású' tésztavacsora.
Alapja mind a kettőnek házilag kutyult sajtszósz volt: kis vajat hevíteni, nagyon kevés liszttel összeforralni (alacsony tűzön) és tejjel felhígítva folyamatosan kevergetni, amíg szép sima szószt nem kapunk. Sajtot belereszelni, picit borsozni és csipet szerecsendiót hinteni hozzá. A lazacos (torteglioni) tésztánál, brokkolit pároltam, friss lazacderekat dobtam a sütőbe (20 percre) natúran megsütöttem, kapribogyóval szórtam meg.
A másik variáció egy tepsiben elkészült tonhalas-brokkolis-kukoricás tészta: a fusilit (vagy bármilyen más tésztát) a csomagon lévő előírás szerint 2 percnél rövidebb ideig főzőm ki, majd összekeverem a már említett sajtszósszal, tonhalkonzervvel, kukoricakonzervvel és párolt brokkolival. Hőálló edénybe teszem, tetejére sajtot reszelek és 15-20 percig sütögetem. A szuper gyors vacsora és laktatóság kritériumát mind a kettő változat teljesítette és még Abigél baba is nyugodt maradt erre a kis időre. :)

2 megjegyzés:

Planet Susannia írta...

Hamarosan kevergetnivalót is lehet adni a pici kezébe...

Erika írta...

Igen, már nagyon érdeklodik!