2011. június 14., kedd

Könnyűt és finomat!


,Könnyűt és finomat' szellemében készült el ez a finom sült paradicsomleves, kecskesajtos pirítóssal. A leveshez kb. 70 dkg érett(ebb) paradicsomot vágtam fel, 1 egész lilahagyma, és 3 gerezd vékonyra szeletelt fokhagyma társaságában. A zöldségeket olívaolajjal locsoltam meg, és így mentek a sütőbe bő fél órára. A megsült paradicsomot és hagymát 1-1,5 liter zöldségleves alaplével öntöttem fel majd jól összforraltam és botmixerrel pépesítettem. Ízesítésnek még frissen őrölt feketebors és pár csepp Tabasco szósz is a levesbe került. Jól esett mellé a kecskesajtos pirítós: lágy kecskesajtot kentem bagettre és grillrács alatt pirítottam pár percig. Friss rukkolával és napérlelte szárított paradicsommal tálaltam. Kell ennél jobb?

2 megjegyzés:

Anazar írta...

Love it!

Hoffmann Erika írta...

Koszi! Anazar is back!!:)) remelem, csak vakaciozni voltal!;)