2012. március 13., kedd

Kecskesajtos burgonya frittata


Nagyon várom már, hogy végre átlapozhassam a magyar Good Food Magazint! Nem kell sokat aludni hozzá, addig is az angol áprilisi kiadványból szemezgetek. Engem mindig jókedvre derít ez az újság. Minden hónapban tud valami újat mutatni: szép fotók, csábító ételek, hasznos tippek, egészségmegőrzéssel kapcsolatos infók, vásárlási tanácsok, praktikák és a többi és a többi.

A mai vacsoránkhoz egy igazán egyszerű frittatára esett a választásom. Húsmentes, és a mellé fogyasztott finom saláta gondoskodik az elegendő vitaminbevitelről is.
Mindenkinek ajánlom, aki valami gyorsat és finomat szeretne összeütni vacsorára (de akár reggelire is el tudom képzelni).

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg burgonya
8 db tojás
kevés olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg kecskesajt
pár kanál pesto
rukkola

bors

A krumplit megpucolom, megmosom és nagyon vékony karikákra szeletelem. Kevés vízben majdnem puhára főzöm (forrástól számított plusz 5 perc).

A tojásokat a zúzott fokhagymával összekeverem, majd a megfőtt krumplival összeöntöm.

Serpenyőben olívaolajat hevítek és közepes lángon sütögetni kezdem a krumplis tojást.

Az előmelegített sütőbe (220 Celsius, gáz 7) helyezem a serpenyőt és ott sül tovább a frittata. (Mivel nekem sajnos nincs olyan serpenyőm, aminek a nyele is hőálló lenne, így egy piteformába transzformáltam át a tojásos masszát). Nagyjából negyed óra alatt szép pirosasra sül a teteje.

Ha kész, kecskesajtot morzsolok, valamint tetszés szerint pestot és rukkola leveleket szórok rá. Jó nagy adag paradicsomos salátával ettük.
Ja, és egy pohár finom fehérbor is járt hozzá!:-)

Alacsony kalóriatartalmú, egy adagban: 426 kcal, 23 gr fehérje, 25 gr szénhidrát, 26 gr zsír, 8 gr telített zsír, 2 gr rost, 1 gr cukor, és 0.9 gr só van.

9 megjegyzés:

Emi írta...

Hmmm, ez ismét tetszik! Lassan megérik az idő a következő frittatára:))

kamrapolc írta...

nagyon jól néz ki :) a kecskesajt a gyengém :))

Erika írta...

Emi, próbáld ki nem bánod meg :D
Köszi Kamrapolc, én is nagyon szeretem a kecskesajtot, ez most egy lágyabb, kenősebb változat volt.

Seffer Lilla írta...

Nagyon jól néz ki, a kecskesajtot is nagyon szeretem. Azt hiszem felírom a listámra...:)

Babette írta...

Én a rucolát kérném...imádom:) A kecskesajtot meg a másodiknak imádom:)

Gizi írta...

Nagyon guszta, én is szívesen bevállalnám!!!:)

Erika írta...

Köszi lányok! Szívesen küldenék egy szelettel, de elfogyott, már csak egy pohárka borral tudlak Titeket megkínálni :D

Vicuska írta...

Én is szeretem a kecskesajtot, köszönettel viszem a receptet!!!

Erika írta...

Örülök Vicuska, hogy tetszik Neked ez a recept, fogyaszd jó egészséggel!:)