2012. március 6., kedd

Spenótos tonhalas pizza

...a felejthető vacsora

Bár szívesen megeszem de sosem voltam nagy pizza bolond. Szeretem a hajszálvékony tésztából készülteket, amolyan igazi olasz stílusban. A minap megkívántam, így kelesztettem hozzá tésztát és mivel a spenótot nem lehet megunni, így egyértelmű volt, hogy az is kerül rá.
Az biztos, hogy ez nem az a klasszikus vékonytésztás lett bár ezt már sejtettem az elején. A képen a megsült változatot még azelőtt fotóztam le melőtt beleharaptunk volna (hiszen látszik). Sajnos a sütőm az utolsókat rúgja, így a közepe teljesen nyers maradt, vissza kellett dobnom még vagy további 20 percre.
Ma végre kinéztem az áhított sütőt is...úgyhogy remélem a legjobbakkat!
Ez a pizza most nem ízlett, miközben ettem, a Vapianós vékonytésztásról ábrándoztam...

Azért leírom a receptet, hátha valaki kedvet kap hozzá!

A tésztához: 3 dl langyos vizet, 2 evőkanál olívaolajat, 45 dkg lisztet, 1 csomag szárított élesztőt, 1 teáskanál tengeri sót, 2 teáskanál cukrot gyúrok össze és dagasztom, kelesztem (én a kenyérsütőre hagytam ezt a melót).

Mikor megkelt, egy tepsit kikenek olívaolajjal és a tésztát átpofozom, majd kinyújtom tepsim méretéhez illeszkedően.

Feltétnek: paradicsomszószt kentem rá (Meridian Organic), előre leforrázott majd felaprított spenótleveleket (25 dkg), felkarikázott lilahagymát és egy doboz tonhalkonzervet. Kevés cheddar sajtot is reszeltem rá.


Előmelegített sütőben (200 Celsius- gáz 6) sült nagyon sokáig.
(Általában 20-25 perc kell a pizzának.)

5 megjegyzés:

Emi írta...

Nem néz azért rosszul ki egyáltalán:)Főleg, hogy tonhalas. Nekem nagy kedvencem a tonhalas pizza! Régen dolgoztam pizzázóba, ott szoktam rá a tonhal, sonka, kukorica, citromlé kombinációra. Azóta is a legjobb:)

Planet Susannia írta...

Jól néz ki! Mi most épp trippen vagyunk, úgyhogy a következőről biztos nem fogom lehagyni a tonhalat. És átveszem a tepsis megoldást is. Nagyon praktikus.

Erika írta...

Köszi Emi, én is szeretem a tonhalasat amúgy, csak ez most valahogy nem jött be:)

Erika írta...

Susannia, igen jobb a tepsiben, korábban én is csináltam sima lapon, rendes pizzaformásat de az macerásabb. Nekem ennek a tésztája túl vastag lett, de lehet hogy csak én vagyok válogatós, mert John befalta az egész tepsivel!!

Seffer Lilla írta...

Én imádom a pizzát. Általában a tésztát magában be szoktam rakni 10 percre elősütni, és csak utána teszem rá a feltéteket, így biztosan átsül. A tonhalas verzió lilahagymával nagyon tetszik...:)