Muszakát szerettem volna ebédre készíteni, de mivel nem kaptam szép padlizsánt, így a darált bárányhús hamburger formájában végezte be.
A húshoz adtam egy tk. őrölt köményt, 1 tk. chiliport és 2 gerezd zúzott fokhagymát. Egy tojás sárgája is belekerült és összegyúrtam, 4 egyenlő részre (kb. 40 dkg húsból) osztottam a pogácsákat.
Kevés olívaolajon, serpenyőben, közepes hőfokon sütöttem ki.
A burgonyát először csak enyhén sós vízben főztem max. 5 percig utána pedig előmelegített sütőben sütöttem tovább 30-40 percet, amíg szép ropogós nem lett.
A hamburgerekhez mentás joghurtot csináltam: nagy csokor friss mentát aprítottam fel és adtam hozzá 1 pohár natúr joghurtot. Összeturmixoltam. Friss rukkola, paradicsom és fetasajtból készült saláta is a tányérunkra került.
Jó étvágyat!:)
7 megjegyzés:
Nagyon finom lehetett! Imádom az ilyen crispy krumplit:)
Tiszta igaz az éhes vásárlás. Én általába veszek valami péksüteményt direkt hazafelére. Próbálok leszokni róla...:)
Hmm, igazán klassz!
Egyetértek Veled. Amikor evés nélkül indulok el nagybevásárlásra, már kopognak a szemeim az éhségtől mire hazaérek, és ez az idegeimet is megtépázza.:)
Nagyon finom ebédet készítettél. Bárányhúst még nem ettem, sőt még az üzletbe sem láttam, de biztosan finom.
Az esetek többségében én éhesen térek be az üzletbe, s nehéz ellenállni:)Skóciában több bárányt esznek, meg nálatok is, itt inkább csak a késő őszi időszakban. A mentás soghurt nagyon finom hozzá, az egész menü tetszik:)
Minden, amit a receptben felsoroltál, a kedvenceim között van. A hideg mentás joghurt, és a meleg friss husi isteni lehet:)))
Úristen, ez a burgonya mennyire jól néz ki, na meg a husi is:) Én mindig éhes vagyok:)
Köszönöm lányok!:)
Igen, itt elég nagy a vaálaszték bárányból, de ennek ellenére nem eszünk minden héten. A mentaszósz szerintem nagyon jól passzol hozzá:)
Megjegyzés küldése