2012. április 22., vasárnap

Bárányburger


Ne menj éhesen vásárolni...! tartja a mondás. Milyen igaz, mert egyrészt az ember hajlamos több mindent a kosárba pakolni (talán olyasmit amire később szüksége sem lesz), azután meg a hazaút is sokkal idegőrlőbb és már csak az asztalon gőzölgő ebéd jár az ember eszében. Én pl. végig egy ,hagyományos' vasárnapi ebédet vizualizáltam: aranyló húsleves, rántott hús, rétes.

Muszakát szerettem volna ebédre készíteni, de mivel nem kaptam szép padlizsánt, így a darált bárányhús hamburger formájában végezte be.
A húshoz adtam egy tk. őrölt köményt, 1 tk. chiliport és 2 gerezd zúzott fokhagymát. Egy tojás sárgája is belekerült és összegyúrtam, 4 egyenlő részre (kb. 40 dkg húsból) osztottam a pogácsákat.
Kevés olívaolajon, serpenyőben, közepes hőfokon sütöttem ki.

A burgonyát először csak enyhén sós vízben főztem max. 5 percig utána pedig előmelegített sütőben sütöttem tovább 30-40 percet, amíg szép ropogós nem lett.

A hamburgerekhez mentás joghurtot csináltam: nagy csokor friss mentát aprítottam fel és adtam hozzá 1 pohár natúr joghurtot. Összeturmixoltam. Friss rukkola, paradicsom és fetasajtból készült saláta is a tányérunkra került.

Jó étvágyat!:)

7 megjegyzés:

Emi írta...

Nagyon finom lehetett! Imádom az ilyen crispy krumplit:)
Tiszta igaz az éhes vásárlás. Én általába veszek valami péksüteményt direkt hazafelére. Próbálok leszokni róla...:)

Seffer Lilla írta...

Hmm, igazán klassz!

Gizi írta...

Egyetértek Veled. Amikor evés nélkül indulok el nagybevásárlásra, már kopognak a szemeim az éhségtől mire hazaérek, és ez az idegeimet is megtépázza.:)

Nagyon finom ebédet készítettél. Bárányhúst még nem ettem, sőt még az üzletbe sem láttam, de biztosan finom.

trollanyu írta...

Az esetek többségében én éhesen térek be az üzletbe, s nehéz ellenállni:)Skóciában több bárányt esznek, meg nálatok is, itt inkább csak a késő őszi időszakban. A mentás soghurt nagyon finom hozzá, az egész menü tetszik:)

Babette írta...

Minden, amit a receptben felsoroltál, a kedvenceim között van. A hideg mentás joghurt, és a meleg friss husi isteni lehet:)))

NYAMMM írta...

Úristen, ez a burgonya mennyire jól néz ki, na meg a husi is:) Én mindig éhes vagyok:)

Erika írta...

Köszönöm lányok!:)

Igen, itt elég nagy a vaálaszték bárányból, de ennek ellenére nem eszünk minden héten. A mentaszósz szerintem nagyon jól passzol hozzá:)