2012. június 20., szerda
Spenótos padlizsántekercs
A BBC Good Food Magazin (angol verzió) júliusi számában találtam ezt a finom húsmentes receptet. Picit alakítottam rajta és voilá elkészült a mai gyors ebédem: spenóttal és ricottával töltött padlizsántekercs.
Hozzávalók (1 nagyobb adaghoz vagy 2 főre):
1 db közepes méretű padlizsán
12 dkg ricotta (fél tubus)
20 dkg friss spenót
egy marék fenyőmag
2 evőkanál pesto (friss házi vagy bolti is jó)
parmezán
csipet őrölt szerecsendió
bazsalikom (díszíteni)
olívaolaj
A padlizsánt megmosom (nem szükséges megpucolni) és vékonyabb szeletekre vágom fel. Kisebb tepsibe helyezem és lekenem olívaolajjal. A sütőt előmelegítem 180 Celsius-fokra és 20 perc alatt puhára sütöm benne a padlizsánt. (A sütés alatt egyszer megfordítom őket).
A spenótot leforrázom, hideg vizet engedek rá és óvatosan kinyomkodom belőle a vizet. Késsel felaprítom és elkeverem a ricottával.
A megsült padlizsánba adagolok egy evőkanálnyi spenótos ricottát és óvatosan feltekerem.
Kisebb kerámia tálkákat veszek elő, aljukra 1-1 evőkanál pestot kenek.
A padlizsántekercseket a hőálló tálkákba helyezem, majd megszórom fenyőmaggal, parmezánnal és egy csipet őrölt szerecsendióval. 15-20 perc alatt sütöm meg őket így töltelékkel együtt.
Tetejére friss bazsalikomot teszek díszítésnek.
Könnyű ebéd a nagy nyári melegben (főleg ha más ácsorog helyettünk a sütő mellett). Kalcium, folsav, C-vitamin, vas és rostokkal teli, alacsony kalória és zsírtartalmú laktató ebéd.
Jó étvágyat!:)
A recept angol nyelven is olvasható a The Cooking Liszt c. blogomon: itt.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Hűűű ez isteni lehet, tuti kipróbálom cukkiniből is:)
Szia Nyammm, igen cukkiniből is nagyon finom lehet!:)
De jo otlet, el is vsizem :-)És van itthon sok cukkini, így ki fogom próbálni! :-)
Nagyon klassz! És a csíkos kép is iszonyat bejön!
Köszi Magdi, vigyed csak. Cukkinivel is szuper lehet!
Dizájnmenza, köszi!:)
Hűűű, jaj, de gyönyörű :)
Szofi, köszi:)
Megjegyzés küldése