2012. szeptember 26., szerda

Reggeli muffin íróval


Muffint sütni szinte mindenki próbált már, az egyik legegyszerűbb gyors édesség, népszerűsége töretlen itt a zöld szigeten. Mióta Abi is részese lett a játszó gyerekseregnek, egy-egy ilyen délutánra, vendégségre szoktam legyártani az éppen aktuális kedvencet. Így legalább tudom mi kerül bele, (vagy mi nem), és nyugodtabb szívvel tűröm, hogy a picik egész nap csak nassolnak.
És hogy mégis miért a reggeli muffin nevet kapta? Mert a benne lévő zabpehelytől, írótól finom és egyben laktató csemege, ráérősebb reggeleken egy nagy bögre kávé mellé is ideális.
 
 

Hozzávalók 12 db muffinhoz:
22 dkg liszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 zacskó sütőpor
10 dkg nyírfacukor
egy marék mazsola (vagy ízlés szerint)
5 dkg zabpehely
2 tojás
3 dl író (vagy tej)
8 dkg vaj
 
 
Elkészítés:
A vajat megolvasztom, hűlni hagyom, egyenként beleütöm a tojásokat, simára keverem. Beleöntöm az írót (vagy tejet) és kikeverem. A száraz összetevőket egy nagy tálban összekeverem: lisztet, sütőport, zabpelyhet, cukrot, mazsolát. A nedves összetevőket hozzáöntöm és fakanál segítségével simára dolgozom a tésztát. Nem keverem túl, összeáll és mehet a muffinpapírral bélelt tepsibe.
190 Celsius-fokon (gáz 5) sütöm kb. 20 percet. A megsült muffinokat hűlni hagyom és indulhat a morzsázás!:-)
Jó étvágyat!
 
 

7 megjegyzés:

Szofi írta...

Nálatok olyan egészséges és finom reggelik vannak mindig!!Beiratkozok egy Erika-menüre mostmár!:D

marisz57 írta...

Nagyon tetszik ez a muffinrecept! Mostanában egy cukorbeteg rokonomnak gyüjtöm a recepteket, azt hiszem ezt ő is megeheti.

Planet Susannia írta...

Szenzációsan néz ki! Idáig érzem az illatát!
Szívesen becsatlakoznék én is a party people közé, akik ezt kapják a játszáshoz.

Seffer Lilla írta...

Hát igen, jól jött volna ma reggelire is...:) Nagyon finom lehet!

teller-cake írta...

Nagyszerű recept, ezt én is nyugodtam kínálgatnám a gyerekeknek. Mentettem is! :)

Hankka írta...

Nagyon tetszik, egészséges és finom! :)

Babette írta...

Én dícsérhetem a fotóst? Nem mintha a recept nem lenne nagyon jó, de a fotók....klassz!