A méltán népszerű ír(ós) pogácsákat (angolul
scone) készítettem el a hétvégén. 250 gramm lisztet szitáltam egy tálba, hozzákevertem fél teáskanál szódabikarbónát, fél teáskanál sütőport, csipet sót, egy csapott evőkanál barna cukrot. Nagyjából 45-50 gramm vajjal összemorzsolgattam a lisztet, hogy egységes morzsás állagot kapjak, majd 1dl írót (buttermilk) folyamatosan adagolva összegyúrtam. Kipofoztam, kinyújtottam (újjnyi vastagra) és 5 cm átmérőjű korongokat szagattam ki. Tojás sárgájával kentem le és előmelegített sütőben 200 fokon sütöttem 20-25 percig. Nem lettek túl csinosak (12 db), de ízre teljesen rendben voltak és vajjal, illetve mindenféle lekvárral (málna, narancs, áfonya) édesítették meg a szombat délutánt. :-)
5 megjegyzés:
Örülök, hogy ízlett. Csinosak lettek Eria!! Sőt, nekem a tiéd jobban is tetszik!
Koszi, meg maradt boven buttermilkem, a palacsinta sem marad el a heten!;)
Woohoo, már én is tervezek újabb köröket futni a buttermilk-kel ;-)
jut eszembe:
Taste of Dublin
9-12th June
Iveagh Gardens
W: http://www.tasteofdublin.ie/
Koszi a tippet!!:) Mostmar remeljuk, az ido is kitavaszodik lassan....
Megjegyzés küldése