2012. március 25., vasárnap

Hétvégi bűnözés



Hétvégi reggeleinket édesíti meg a zabpelyhes íróval készült vastag palacsinta (pancake). Van, hogy üresen vagy citrommal esszük, de gyakorta kerül rá bogyós gyümölcs vagy lekvár. Kevés nyírfacukorral szoktam a tésztát édesíteni, így Abi is falatozhat belőle kedvére. Igazi ,treat' (jutalom) ez nekünk, ahogy itt mondják.:-)

A másik hévégi nagy siker a pizza lett. A korábbi tonhalasat messze felülmúlta ez a szalámis-rukkolás-feta sajtos illetve sonkás-kecskesajtos-rukkolás. A tésztát most vékonyabbra nyújtottam, gyakorlatilag 2 kisebb méretű tepsire való jött ki belőle. Bármit rápakolhatunk feltétnek, ami éppen otthon kezünkbe akad. Variációkat tekintve határ a csillagos ég. Szeretem, ha a rukkola csak a végén kerül rá, miután megsült.

Dublin felett szép kék az ég, beköszöntött a nyár, és talán tartja magát ez a szép idő a jövő hétre is! A hétvégén jó nagy adag D-vitamint vettünk magunkhoz. Ma mindenki nyári ruhában flangált, a parkban napoztak az emberek, pici gyerekek mezítláb. Abi volt az egyedüli, akin még sapka is volt a 18 fokban...:-)

A zabpelyhes íróval készült palacsinta recept itt újra elolvasható.
A pizza recept pedig itt.

A dublini Nemzeti Botanikus Kertben (National Botanic Gardens) már nyílnak a szép tulipánok!




14 megjegyzés:

Csilla írta...

Ez a fajta palacsinta nálunk is csak hétvégén van, gyorsan kész, laktató, és finom. Pizza meg, gyerekeim szerint akár naponta is lehetne. :)))

Szofi írta...

Jaj de szép tavasz van nálatok is, nálunk is 21 fok volt a hétvégén:)
A pizzádat meg ki fogom próbálni,pizzát még sosem sütöttem:)

Erika írta...

Igen, Csilla nagyon könnyű és gyorsan megvan! :)

Szofi, láttam , hogy nálatok is meg szinte egész Európában milyen szuper az idő, remélem sokáig kitart!!! A pizza egyszerű, próbáld ki:)

wannabe chef írta...

El sem hiszem, hogy ott is 18 fok volt! Ezek szerint Dublinban az már nyárnak számít? Épp most tervezem, hoyg elmennék kicsit Írországba,a Ryanair-nél láttam jegyeket egész jó áron...

Emi írta...

Mindkettőt nagyon szeretem. A palacsintát elkészíteni is, a pizzára még... gyakorlok:)

Erika írta...

Szia Wannabe chef! Hát túlzás amit írtam, mert itt a nyár leginkább esős..és van hogy nincs 18 fok sem:) Legalábbis ez volt már zsinorban az utóbbi 3-4 évben. Azért vannak szebb napok...azt javaslom, hogy gyere mihamarabb , hogy kifogd a szép időt. Ha bármiben tudok segíteni, utazási tippek, szállás írj nyugodtan az e-mail címemre:)

Erika írta...

Emi, a pizza sem nehéz, Neked meg szerintem könnyen menne, hisz annyi minden finomságot készítesz nap mint nap!

NYAMMM írta...

mindkettő jöhet:)

Torma Cauli írta...

Ez a palacsinta múltkor is nagyon ízlett, csak azt nem tudom a pizza előtt, vagy után egyem... :-)

Erika írta...

Köszi Nyammm:)

Kedves Cauli, a palacsintát reggelire javaslom, majd ebédre jöhet a pizza, majd ebéd után desszertnek egy újabb adag palacsinta, vacsorára pedig egy kis pizza.

Jámborné Budai Mónika írta...

A lányom biztos szeretné,mert ő nagy palacsinta függő:))

Erika írta...

Köszi Mónika, akkor ezzel kedveskedhetsz a lányodnak egy ráérős reggelen ;-)

Márti írta...

A palacsinta + a pizza nálunk is nyerő :) Átadnék egy díjat, látogass el kérlek hozzám!
http://www.martyhobby.blogspot.com/2012/03/husgomboc-kapros-karalabeval-ujabb-dij.html

Erika írta...

Márti, nagyon szépen köszönöm a díjat, kedves vagy hogy rám (is) gondoltál:)