Turkey tagine with prunes
A csirkés tagine receptje alapján készült ez pulykás változat. Egy az egyben ugyanúgy. Annyit változtattam, hogy az aszalt sárgabarack helyett most aszalt szilva került bele, és a végén nem szórtam rá mandulaforgácsot, hanem csak friss petrezselymet.
A tagine edényben alacsony hőfokon majdnem 3 órát főtt a hús. Főzhetjük sima lábasban lefedve, vagy kuktában is. Az eredmény valószínűleg ugyanaz lesz: könnyű és tápláló vacsora. Alacsony zsírtartalmú és egy tányér 2 adag zöldséget tartalmaz (a napi javasolt 5 adagodból).
Az eredeti receptet ide kattintva lehet elolvasni.
További tagine receptek:
Jamie marhahúsos tagine-ja
Marokkói húsgombóc tagine citrommal és olajbogyóval
Jó étvágyat!
7 megjegyzés:
Érdekes recept,az aszalt gyümiket imádom, szóval jöhetne...:)
Köszi Lilla, próbáld ki , nem fogod megbánni, nagyon egyszerű olyasmi mint egy pörkölt, csak marokkói fűszerezéssel.
Imádom az ilyen egytál ételeket, a marokkói konyhát nem ismerem, de itt az ideje, hogy megismerjük egymást:)
Kellemes ismerkedést Trollanyu:) Pár alapfűszert ha beszerzel (vagy talán van otthon is), akkor nagyon gyorsan megvan egy ilyen Marokkó ihletésű tagine.Tényleg finom:)
Kellemes ismerkedést Trollanyu:) Pár alapfűszert ha beszerzel (vagy talán van otthon is), akkor nagyon gyorsan megvan egy ilyen Marokkó ihletésű tagine.Tényleg finom:)
Szia! Most találtam a blogodra, és nagyon örülök neki:).
Pár hete készítettem először pulyka tagine-t, én aszaltbarackkal, nagyon -nagyon ízlett, jó ötlet a szilva is, ki fogom próbálni, köszi a tippet :)!
Szia Szilvi, akkor egymás blogjára találtunk:) Igen sárgabarackkal is nagyon finom a tagine. Örülök, hogy Neked is ízlik ez a fajta konyha:)
Megjegyzés küldése