2012. február 28., kedd

Pulykahúsos tagine aszalt szilvával

Turkey tagine with prunes



A csirkés tagine receptje alapján készült ez pulykás változat. Egy az egyben ugyanúgy. Annyit változtattam, hogy az aszalt sárgabarack helyett most aszalt szilva került bele, és a végén nem szórtam rá mandulaforgácsot, hanem csak friss petrezselymet.

A tagine edényben alacsony hőfokon majdnem 3 órát főtt a hús. Főzhetjük sima lábasban lefedve, vagy kuktában is. Az eredmény valószínűleg ugyanaz lesz: könnyű és tápláló vacsora. Alacsony zsírtartalmú és egy tányér 2 adag zöldséget tartalmaz (a napi javasolt 5 adagodból).
Az eredeti receptet ide kattintva lehet elolvasni.

További tagine receptek:
Jamie marhahúsos tagine-ja
Marokkói húsgombóc tagine citrommal és olajbogyóval

Jó étvágyat!

7 megjegyzés:

Lilla írta...

Érdekes recept,az aszalt gyümiket imádom, szóval jöhetne...:)

Erika írta...

Köszi Lilla, próbáld ki , nem fogod megbánni, nagyon egyszerű olyasmi mint egy pörkölt, csak marokkói fűszerezéssel.

trollanyu írta...

Imádom az ilyen egytál ételeket, a marokkói konyhát nem ismerem, de itt az ideje, hogy megismerjük egymást:)

Erika írta...

Kellemes ismerkedést Trollanyu:) Pár alapfűszert ha beszerzel (vagy talán van otthon is), akkor nagyon gyorsan megvan egy ilyen Marokkó ihletésű tagine.Tényleg finom:)

Erika írta...

Kellemes ismerkedést Trollanyu:) Pár alapfűszert ha beszerzel (vagy talán van otthon is), akkor nagyon gyorsan megvan egy ilyen Marokkó ihletésű tagine.Tényleg finom:)

Szilvi írta...

Szia! Most találtam a blogodra, és nagyon örülök neki:).
Pár hete készítettem először pulyka tagine-t, én aszaltbarackkal, nagyon -nagyon ízlett, jó ötlet a szilva is, ki fogom próbálni, köszi a tippet :)!

Erika írta...

Szia Szilvi, akkor egymás blogjára találtunk:) Igen sárgabarackkal is nagyon finom a tagine. Örülök, hogy Neked is ízlik ez a fajta konyha:)