Home made burgers with blue cheese and beetroot mayo
Ha péntek akkor általában hamburger. Jó ideje már a házilag készült húspogácsa kerül előtérbe. Készítettem már marhahúsból és gyakorta darált bárányhúsból is.
Ma egy kicsit megspékeltem ír kéksajttal és majonézes céklával. Különösen tetszett a hamburgerre olvadt sajt és az édeskés majonézes cékla összjátéka. Köretnek természetesen házi hasábburgonya került a tányérra.
Hozzávalók 2-3 személyre
A húspogácsákhoz:
50 dkg darált marhahús (prime round steak mince)
3-4 gerezd fokhagyma
fél fej lilahagyma
maréknyi friss petrezselyem
egy tojás sárgája
feketebors
kéksajt (Cashel Blue Cheese)
A majonézes céklához:
4 kisebb darab főtt cékla
3 evőkanál majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
2-3 darab burgonya
A húspogácsákohoz összegyúrok minden összetevőt:darált marhahúst, zúzott fokhagymagerezdeket, felaprított lilahagymát, petrezselymet, egy tojás sárgáját, és kevés frissen őrölt feketeborsot. (Sózni nem szoktam.) Pogácsákat formázok a masszából és fóliával letakarva hűtőben pihentetem.
Serpenyőben kevés olívaolajat hevítek és a burgereket viszonylag magas hőfokon 15 percig sütögetem (kb. 6-7 percig mindkét oldalt).
A céklát felaprítom és összekeverem 3 evőkanál majonézzel és kb. 2 evőkanálnyi natúr joghurttal.
A megsült burgerekre porciózok egy kevés kéksajtot, hagyom hogy picit ráolvadjon és díszithetem a céklás majonézzel, vagy azt mellé is tálalhatom.
Frissen sütött hasábburgonyával kínálom.
A legjobban egy pohár jéghideg sörrel csúszik.
A Take Away helyett tökéletes opció.
Jó étvágyat mindenkinek hozzá.:-)
További hamburger receptek:
ITT, és ITT és ITT.
2 megjegyzés:
Nálunk is házi készítésű hamburger van elég gyakran, a fiúk egyik kedvence. Nagyon jól néz ki a kéksajttal:)
Köszi Trollanyu, igen sokkal jobb a házi mint a mekis vagy más take away:)
Megjegyzés küldése