2012. május 8., kedd
Török joghurtos padlizsán
Török joghurtos padlizsán, vagy mondhatnám azt is, padlizsán ahogy a Szerájban készítik.
Hozzávalók (2 személyre):
1 közepes padlizsán
olívaolaj
nagy szemű tengeri só
1 citrom
penne tészta (vagy igény szerint bármilyen tészta)
2 pohár natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma
friss csokor petrezselyem
bors
csipet só
A padlizsánt megmosom, kettévágom (héját rajta hagyom). Nagy szemű tengeri sóval szórom meg és friss citrom levével locsolom meg. Kb. 10 percig hagyom így saját levében izzadni.
Közben elkészítem a joghurtos önetetet: 2 pohár natúr joghurthoz keverek frissen vágott petrezselymet, 1 kinyomott fokhagymagerezdet, csipet sót, frissen őrölt borsot és pár csepp citromlevet. Hűtőbe teszem.
A kiizzadt padlizsánt felkockázom, olívaolajjal locsolom meg és előmelegített sütőben sütöm meg, puhára.
A penne tésztát is kifőzöm, majd hűlni hagyom.
A megsült padlizsánt összekeverem a joghurttal és a tésztával. Még ízlés szerint borsozhatom, vagy citrommal locsolhatom meg.
Ez a tészta nagyon finom hidegen is, sőt úgy talán még jobb, amikor az ízek összeértek benne!
Igazi Szeráj hangulatot rittyentettem percek alatt...bár úgy az igazi, ha az ember a Morzsi után tér be ;)
Jó étvágyat!
Labels:
citrom,
fokhagyma,
gyors,
hidegen is,
húsmentes,
joghurt,
natúr joghurt,
olívaolaj,
padlizsán,
penne,
petrezselyem,
tészta,
török
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, sokszor szeretem az ilyen húsmentes tésztákat! Guszta!
Nagyon guszta, bár a padlizsánnal még csak barátkozom!
Padlizsán rajongó (is) vagyok:) Klassz, egyszerű, gyors, finom tészta. Gyakran készítek padlizsános ragukat, rakottast.
Nekem is nagyon tetszik, ha kész lenne szívesen megkóstolnám:) A padlizsánnal amúgy én is úgy vagyok, hogy padlizsánkrém és rántott padlizsán. S ennyi:) Egyszer készítettem rakottan, de nagyon nem jött be. Azóta megmaradtam a kedvelt változatoknál:)
Én is szoktam hasolót készíteni:) szeressük:)
Ez pont nekem való lenne! Nagyon szeretem a padlizsánt.
Köszönöm lányok!:)
Megjegyzés küldése