2012. május 1., kedd
Helen csicseriborsós fasírtja
Férjem húgai közül Helen gyerekkora óta vegetáriánus, így amikor hozzájuk megyünk ebédre mindig van valami húsmentes finomság is (vagy csak az). A legutóbbi alkalommal ettük nála ezt a csicseriborsós-sütőtökös ,fasírtot' , amely curry-s ízesítést kapott. Pita kenyérrel vagy mentás joghurttal kíváló előétel. Nekem annyira megtetszett, hogy rögtön elkértem a receptjét. Nagyon könnyű és pokoli egészséges.
A mai nap ez nálam ebédként funkcionált, de simán el tudom képzelni vendégváró falatkák egyik szereplőjeként is.
Szóval a recept pofonegyszerű: végy egy közepes méretű sütőtököt, hámozd meg, mosd meg, kockázd fel és főzd puhára.
Dobjál hozzá kb. 20 dkg főtt csicseriborsót és 3 gerezd kinyomott fokhagymát. Villával vagy krumplinyomóval pépezd össze, keverj bele egy egész tojást. Ízesítsd: Garam masala, kurkuma, pici só, chili por (vagy bármi amihez kedved van) keverékével. Formázz belőle kisebb fasírtokat. és tedd a hűtőbe fél óra-egy órára. Pici olajon süsd ki a fasírtokat.
Mentás vagy petrezselymes tejföllel tunkold!
Nekem kb. 15 db kisebb fasírt jött ki ebből a mennyiségből, és a fotón látható darabok egy kevés zsemlemorzsában végezték (mert akkor még nem volt elég hideg, hogy szépen ki tudjam sütni őket. Ez volt Abi ebédje, neki nem vittem túlzásba a fűszerezést sem.)
Még egy fokkal egészségesebb ha sütőben sütjük ki, sütőpapírral kibélelt tepsiben, pici olajjal lekenve.
A receptet köszönöm Helennek, és éljenek a vegák!:)
Labels:
csicseriborsó,
előétel,
fokhagyma,
Garam masala,
húsmentes,
kurkuma,
petrezselyem,
sütőtök,
tejföl,
tojás
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Hát ez zseniális! Ki fogom próbálni.
Imádom a csicserit:) Szuper ötlet:)
Nagyon tetszik! Csoda finom lehet, amellett, hogy egészséges is!
Köszi lányok!:)
Megjegyzés küldése