Igyekszem hetente legalább 2-3 alkalommal húsmentesen főzni/étkezni. Ezeken a napokon előtérbe kerülnek a levesek, krémlevesek és valamilyen egyszerűbb tészta vagy vegetáriánus quiche pl.
A krémleveseknek Dublinban lettem nagy rajongója. A főzelék mint olyan itt nem ismert és megmondom őszíntén nekem nem is hiányzik. Ezeket a leveseket is rántás nélkül készítem. Kerülhet bele tejszín vagy tejföl, de mivel nagyon sok zöldséggel, sűrűn főzöm, így sokszor nem teszek bele semmi extrát.
A mai változat az erőleves nevet kapta és bár semmi köze, ahhoz a hagyományos erőleveshez, én mégis így neveztem el, mert beletettem minden jót amit itthon találtam.
Ezzel a recepttel szeretnék nevezni Évi,
Ízek és utazások szülinapi játékára.:-)
Hozzávalók (2-3 főre):
Hűtőnk tartalmátől függően, bármilyen zöldség, nálam most:
póréhagyma
zellerszár (angol zeller)
vöröshagyma
sárgarépa
édesburgonya
brokkoli
burgonya
vöröslencse
só, bors, vega-mix
olívaolaj
Egy közepes méretű lábasban olívaolajat hevítek és megfonnyasztom rajta a felkarikázott póréhagymát és vöröshagymát. 5-7 perc után rádobom a megtisztított és feldarabolt zöldségeket és pár evőkanál vöröslencsét is. Annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen csak ellepje és szórok még bele natúr vega-mix ételízesítőt, kevés tengeri sót, borsot. Fedő alatt, alacsony hőfokon gyöngyöztetem. Mikor a zöldségek megpuhultak (kb. 20 perc) lehúzom a tűzről és botmixerrel pépesítem. Reszelt cheddar sajttal szórom meg.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Tényleg találó név! Tetszik!
Nekem nagyon tetszik, mindent bele erőleves:) Gyakran eszem ilyeneket én is, főleg mostanában.
Megjegyzés küldése