2011. augusztus 22., hétfő

Burger Király (?)


Volt alkalmam ellátogatni az idáig oly sokat emlegetett Ring Café és Burger Bárba. Egyik kedvenc hazai blogom, Egy nap a városban stábja tesztelt nagyon sok budapesti hamburgert és állították fel Top 13+1 listájukat, melyen a Ring kapta az aranyérmet. Ezért is kiváncsi voltam a helyre, meg persze régóta kedvencem a hamburger. Korgó hassal és nagy várakozásokkal indultam neki az ebédnek.


(Fotó: Wikipédia)

Az Andrássy út és környéke egyik kedvenc helyemmé avanzsálódott az évek folyamán, amint csak tehetem szívesen sétálgatok erre, és böngészek az egykori Párisi Nagyáruház helyén megnyílt könyvesboltban is. A Ringnek is kellemes terasza van, bent pedig légkondicionáltak a termek, mégis kint ül le mindenki ha teheti. A személyzet nagyon kedves, fiatalos, mosolygós, segítőkész. A hamburgerek között mindenki megtalálja ínyére valót, mert nem csak a hagyomámyos marhahús, hanem bárány, csirke és vegetáriánus opciók is tarkítják az étlapot.

Nem akartam túlbonyolítani a dolgot, így egy sima marhahúsos cheddar sajtos burgerre esett választásom.
A húst illetően: mely ,,márványos 100%-ban hazai, érlelt hátszín pogácsa, háromszor darálva, közepesre sütve. Titkos receptünk szerint fűszerezve. És persze faggyú.." ebben semmi kivetnivalót nem is találtam, látszott rajta, hogy nem gagyi mirelit vagy mócsingokkal teli burgerről van szó, nekem azonban túl rózsaszín volt a belseje, amit egy steaknél kifejezetten szeretek, de ennél a verziónál végigfutott a verejték a hátamon. A ciabatta zsömle friss volt, meg volt egy kicsit pirítva, és olivaolajjal locsolva. Kissé hervatag rukola, lilahagyma, paradicsomkarika és pár szelet uborka árválkodott cheddarom tetején.


A házi készítésű ketchup rendben volt, a sültkrumpli viszont frissnek semmiképpen nem volt mondható. Vagy azért mert konyhanyitásra mentünk, vagy mert éppen fogyóban volt, de olyan érzésem volt, hogy a korábbi műszakból megmaradt hasábot melegítették át a fáradt olajban.

A kis kerámia tálkában szervírozott káposztasaláta (coleslaw) szintén jobb napokat látott, és meg kellett jegyeznünk, hogy ennél még a ,Tesco gazdaságos' változat is fogyasztásra érdemesebb.

Ebédpartnerem egy bárányos változatot rendelt, mivel azt nem kóstoltam meg, így csak az elmondottak alapján nyilatkozhatom: a hús rendben volt...de a többi körítés hasonló minőségű volt.

A Ring mottója szerint a jó hamburger titka a kitűnő zsömle és remek húspogácsa, és ki-ki magánügye, hogy aztán azt mivel ,,rontja" el. Nekem sajnos ez alkalommal úgy tünt, hogy most ők szúrták el úgy cakkumpakk az egészet.

Úgy éreztem azonban, hogy a Ring az a hely, amely megérdemel még egy esélyt, így Szent István ünnepén ismét meglátogattam. Az étlapon feltüntetett ,Gyerekbarát hely!' jelző csak annyiban lehet igaz, hogy vannak babák etetésére szánt székek, én azonban alig tudtam magunkat Abigéllel feltuszkolni a kis teraszra, a sarokban húztuk meg magunkat és a nap is ránk sütött, így igyekeztem minél gyorsabban letudni az ebédet.


Újra cheddaros burgert kértem, már csak azért is, hogy össze tudjam vetni a különbséget az előző élménnyel. Ez alkalommal is hasonló húspogácsa került a tányéromra, picit kihűlt , így a sajt sem olvadt rá tisztességesen. A hasábok most frissek voltak, viszont nem házi készítés, hanem valami jobb minőségű mireltiből való, saját ketchup helyett pedig a jól ismert bolti került mellé tunkolásra.
A káposztasalátát inkább csak messziről szemrevételeztem, benne a majonéz fáradt, sárgás színben állott, a káposzta-répa együttes pedig ki tudja mikor lett legyalulva.
A kiszolgálás most is nagyon udvarias, kedves volt, de sajnos nekem ez nem elég, hogy visszatérő vendége legyek a Ringnek.

3 megjegyzés:

Petra írta...

Az a sült krumpli tényleg igen rosszul néz ki. Sajnálom, hogy egyes éttermek, nem igényesek annyira, hogy ilyesmi ne menjen ki a vendég elé.

Planet Susannia írta...

Azért becsülendő, hogy nem elsőre vontad le a konzekvenciát.
Komoly gasztroblogoshoz illő hozzáállás! Respect!

Erika írta...

Hát igen, nem bántam meg,hogy azért még visszamentem...Csak sajnálom, hogy az én ízlésemnek nem jött be a hely, mert nagyon sokan ódákat zengenek róla...