2012. augusztus 31., péntek

Eger csillaga


Az egri vár tőszomszédságában, a Dózsa György téren várja vendégeit a négy éve megnyílt Imola Borétterem és Apartman. Két napos kiruccanásunk fénypontja volt az itt elköltött ebéd, majd a zárás előtt fél órával elfogyasztott vacsora. Nem túloznak azok, akik Kelet-Magyarország legjobb éttermei között tartják számon az Imolát. Nevéhez méltón széles (90%-ban egri) borválaszték egészíti ki az étlapot, melyen a hagyományos magyar konyha ízei új köntösben köszönnek vissza. A hangsúly a minőségen, a kiváló és főleg helyi termelőktől beszerzett friss alapanyagokon van. Kellemes, hangulatos környezet, szimpatikus és igen segítőkész személyzet jellemzi a helyet.

Nem volt nehéz választásunk, mert a három fogásos ebéd mellé finom borokat is kínáltak Jómagam nem vagyok e téren túl jártas, de bizton állíthatom, hogy tökéletes kiegészítő volt az ételekhez felszolgált ital.

És, hogy miket ettünk:

Előételnek balzsamecetes nyári céklát kecskesajttal és zsályás kacsamájas derelyét derített vörösboros kacsamáj szósszal:



Főételnek rózsaszín kacsamellet kacsazsírban pirított sárgarépával, snidlinges almával:


Zöldfűszeres szélesmetéltet paradicsomos rákfarokkal:


Desszertként pedig egy kéksajtos csokoládé souflet-en osztoztunk:


A hagyományos ízek kedvelői a retró kínálatól is szemezgethetnek: legényfogó leves, rántott csirkecomb, túrógombóc, retróburger, borjúpaprikás.

Minden tökéletes volt, igazi ,,felfrissülés" a többi helyi étterem után. Talán nem vagyok egyedül, ha azt mondom, hogy több Imolára lenne szükség itthon. Ahol nem csupán a nyereség a cél, hanem a minőségi és gondosan összeállított ételek, a vendég maximális tisztelete és kiszolgálása szívet-lelket beletéve.
Köszönjük az élményt Imola, biztosan visszajövünk!




2 megjegyzés:

Kriszta írta...

Örülök, hogy Nektek is bejött.

wanna írta...

Ez tényleg pazar! Jó lenne megkóstolni is :)