2015. február 24., kedd

Zabpelyhes cookie



Most megint egy nagyon egyszerű ,,desszert" recept következik. Begépelni több időbe telik mint a valóságban elkészíteni. Kevés alapanyag van benne, de minden természetes, csupa földi jó és finomság. Pl. ovi után leesett vércukorszintet nagyon jól kordában lehet vele tartani :-)
Az elkészített masszát hűtőbe is tehetjük és másnap reggel, vagy amikor időnk engedi kisüthetjük. A már kisült  kekszek lezárt dobozban akár napokig elállnak.
Mandulavajat készíthetünk hozzá házilag is (pl így), nem kell hozzá más mint mandula meg esetleg egy pici méz és erős  konyhai robotgép. Ha erre nincs időnk akkor válasszunk olyat a boltban amiben nincsenek adalékanyagok, tartósítószer stb.
A receptben szereplő mennyiségből nekem kb. 8 nagyobb keksz jött ki, de ezek tényleg nagyok lettek. Ízlés szerint alakíthatunk a méreten, egészen picikék is gusztusosak tudnak lenni uszonnásdobozban.



Hozzávalók (kb. 8-10 darabhoz)
1 bögre zabpehely (180 g)
3 db érett banán
1 ek kókuszzsír 
csipet fahéj
4 evőkanál mandulavaj
4 ek juharszirup

Elkészítés: Az érett banánokat villával megtörtem, majd hozzákevertem a kókuszzsírt, mandulavajat,  juharszirupot. Beletettem a zabpelyhet és fahéjat is. Mindent jól összekevertem és pár percig állni hagytam, így a zabpehely kellően megszívta magát a nedves hozzávalókkal. 
Nagyobb tepsit sütőpapírral béleltem ki, vékonyan lekentem kókuszzsírral (olaj), majd evőkanál segítségével a masszából kisebb adagokat tettem a tepsire, a kanál segítségével laposabbra egyengettem. Előmelegített sütőben sültek 20-25 percig. Hűlni hagytam. Még hűlés közben, után picit keményedtek.
Jó étvágyat!





Ötlet, recept: Ella.

2 megjegyzés:

Szofi írta...

Hmm, de guszták. Én is hasonlót csináltam tegnap, csak mogyoróvajjal.Oat cookies forever!

teller-cake írta...

De jó, hogy jelentkeztél! :-) A receptet meg vittem magammal. :-)