Hozzávalók:
1/4 bögre kókuszliszt (én darált mandulát használtam)
1/4 bögre rozsliszt
egy marék szárított datolya
2 tk fahéj
1 tk sütőpor
csipet tengeri só
3 tojás
1 bögre ,kb. 3 db érett banán
5 ek kókuszolaj
2-3 ek juharszirup
2 tk almabor ecet
1 tk vanília kivonat
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, vagyis a kókuszlisztet (vagy őrölt mandulát), rozslisztet, apróra vágott datolyát, fahéjat, sütőport, sót. Egy másik tálban összekeverjük a nedves hozzávalókat: felvert tojást, juharszirupot, kókuszolajat (olvasztott kókuszzsír), villával összetört érett banánt, almabor ecetet és vanília kivonatot. Mindezt a száraz hozzávalókkal elkeverjük, majd kiolajozott, sütőpapírral kibélelt hosszúkás tepsibe öntjük. 180 Celsius fokon (előmelegített sütőben) 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük megsült-e a belseje. Hűlni hagyjuk, majd szeleteljük és jóízűen elfogyasztjuk.
1 megjegyzés:
Szemeztem már ezzel a szakácskönyvvel, de még nem vettem meg. Egyébként mennyi benne a vegetáriánus, vegán recept a húsoshoz viszonyítva?
Megjegyzés küldése