2011. június 20., hétfő

Kő egy leves


Zöld leves már régen volt!Meg kőleves is. Kőleves, mert a botrányos dublini nyárnak köszönhetően van úgy, hogy nem sikerül kijutnom még a sarki boltba sem. (J)égszakadás, földindulás, 13 fok, és mi még mindig fűtünk... Engem már csak annak a gondolata nyugtat meg, hogy jövőhéten már Budapesten csípnek szét minket a szúnyogok. Jöjjön aminek jönnie kell! Az e heti zöld színű levest, pedig a konyhában ad hoc módon talált alkotórészek képzik: kb. fél kg kockára vágott krumplit főztem meg (1,5 liter vízben), sóztam, borsoztam, majd mikor a krumpli már majdnem megfőtt kb. 30 dkg mirelit zöldborsót öntöttem hozzá (a lefagyasztott magyar élesztő és juhsajt mellett ez bizonyult a helyes választásnak- Apropó: tudja valaki miért nem lehet Dublinban juhsajtot kapni???) Picit összeforraltam a borsót is és levéve a tűzről mentaleveleket tépkedtem bele (jó sokat), csipet szerencsendiót adtam hozzá, majd pürésítettem. Tejföllel napocskát rajzoltam bele...Szánalmas:)

9 megjegyzés:

Anazar írta...

A Fallon-ban van barika sajtja ;-)

Örömteli Budapestezést jövő hétre! Férjjel, férj nélkül?

Erika írta...

;) Koszi, meg az infot is!
Ferjjel, megy gyerekkel:) Majd csak szeptemberben jovok haza Dublinba...(ferj picit elobb). Szoval Budapest Felett az Eg...:)

Anazar írta...

Woohoo, június-július odahaza!! Jó kikapcsolódást, melegedjetek meg, ne főzz, csak egyél, sok séta, sok napsütés, kevés szúnyog, jó kaják ;-)

Erika írta...

Koszike:) azert lehet, hogy fozni is fogok valamit...Lesz egy ilyen cupcake verseny (meg sohasem csinaltam), arra benevezek;) Lehet nyerni NYC-be utat!! cupcakechallenge.ie

Anazar írta...

Fingers crossed!!

Anazar írta...

jut eszembe, férj és a magyaros konyha?

Erika írta...

Szereti a marhahuslevest, meg az Eros Pistat is..Meg ugy nagyjabol minden megeszik-kostol (foleg husos dolgokat: rantott hus, gordon bleueueue vagy hogy irjak:))

Pixie Pie írta...

Szerintem nem is szánalmas, mert fincsi lehet! :) Jösztök melegedni? Most ígérgetik a hidegfrontot. :P

Erika írta...

Pixie Pie, igen megyunk melegedni. Nem baj, ha jon a hidegfront, nekunk a 20 fok is boven eleg, csak susson mar egy kicsit a nap!;)