2012. június 26., kedd

Gyerekmenü: sajtos csirke


Végre nálunk is beköszöntött a nyár! De még hogy: 22 fokkal és 73%-os páratartalommal. Mondhatni olyan vagyok mint egy lassított felvétel. A mai napra szánt amerikai süteményt sem volt erőm elkészíteni, így inkább csak Abi ebédjére koncentráltam.

Nagyon gyakran kerül a tányérjára csirkemell és különféle párolt zöldségek. Heti szinten legalább 3x. Nehéz neki változatosabban főznöm, mert sok mindent nem eszik meg. Mivel mi, felnőttek gyakran eszünk fűszeres vagy csípős ételeket, ezért általában abból sem kínálhatom meg.
A mai csirkemellet ,,bepaníroztam": lisztbe forgattam bele, majd egy felvert tojásba. Kisebb hőálló edénykébe tettem és cheddar sajtot reszeltem rá. 180 fokon sütöttem 40 percig. A sajt szépen rápirult.

A párolt zöldségek közül kedvence az édesburgonya, így ez sem maradhatott ki. Brokkoli és krumpli társaságában került mindez a tányérjára. Ízlett neki!:)


Kisgyerekeknek való recepteket szívesen fogadok (leves, főzelék kivételével)! :)

5 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Nagyon tetszik, azt hiszem nekem is jöhetne!

Szofi írta...

Egy gyerekmenüre én is befizetek Nálatok :) És a kép naggggyon édes :)

Gizi írta...

Nagyon fincsi lehetett, csatlakozom Lillához, én is szívesen megkóstolnám. Édesburgonyát sajnos én még itt nálunk nem láttam, vagy csak elkerülte a figyelmemet.

NYAMMM írta...

Még mindig lennék gyerkőc nálad:)

Marcsi írta...

Gyermekmenű rendel!!!!!!