recept a Tantitól
Ez a nagyszerű recept is mellékelve volt Susanna nénikémtől ajándékba kapott szakácskönyvben. Az eredeti receptben fülecske tészta szerepel (Orecchiette), amihez én most nem jutottam hozzá, így egy hasonló változattal helyettesítettem.
Hozzávalók 2 főre
Kb. 20 dkg tengeri hal (tőkehal, nálam most lazac)
20 dkg édeskömény
15 dkg tészta (nálam conchiglioni)
2 dl tejszín
1 adag sáfrány
2 gerezd fokhagyma
4 dkg friss parmezán
1 csokor snidling
só
őrölt feketebors
3 evőkanál citromlé
kevés olívaolaj
A halat leöblítjük, szárazra töröljük, falatokra vágjuk vagy egészben hagyjuk, picit sózzuk, borsozzuk, citromlében marináljuk kb. 15 percig.
Az édesköményt hosszában vékony szeletekre vágjuk, olajon üvegesre pároljuk és a hal citromos páclevével megöntözzük.
A tésztát kifőzzük (én ,al dente'), lecsepegtetjük és a köménnyel összekeverve tűzálló edénybe öntjük. Rátesszük a halakat.
A tejszínt összekeverjük a sáfránnyal, kinyomott fokhagymával és a tésztára öntjük. Reszelt parmezánt szórunk a tetejére és 200 Celsiusra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Snidlinggel megszórva tálaljuk.
Bátran mondhatom, hogy bekerül a Top 5 vacsorák közé. Finom, könnyű, selymes, az édeskömény és a sáfrány újfajta ízvilágot kölcsönöz.
Köszönöm a receptet Susannának!
8 megjegyzés:
Nagyon szép dolgok vannak itt, örülök, hogy idetaláltam! :)
Kérlek nézz be hozzám, vár ott egy kis meglepetés! :)
Köszönöm Kamrapolc, meg a díjat is!:)
Csatlakozom az előttem szólóhoz:)
Gratulálok a meglepetésedhez nálam a blogon:)
Köszönöm Nyammm!:) Nagyon kedves, hogy megjelöltél díjazottnak! Klassz a blogod, csak most fedeztem fel!
Lazac, a legkedvencebb:) Nagyon ínycsiklandó látvány, nagyon finom lehet:)Minden nap megenném a lazacot:)
Bár a halért nem rajongok, de ez nagyon guszta lett!!
Köszi Trollanyu, én is minden ennék lazacot, nem tudom megunni. Már-már függő vagyok!:)
Köszi Lilla, tudom, hogy nem kedveled a halat, de szerintem ez Neked is ízlene!
Megjegyzés küldése