2012. március 30., péntek

Egy halpogácsa története


Van az úgy hogy semmi nem jön össze. Rosszul kezdődik a nap, azután a negatív energiák bevonzák egymást. Akárcsak ma is...nehézkesen és döcögősen indultunk. Nem kell a főztöm Abinak, fintorog, arcokat vág, kiköpi. A végén mindig megenyhülök és adok neki valami kedvére való rágcsát, mert nem bírom nézni, hogy ,,éhezik". Persze éhezésről szó sincs, egyszerűen csak arról, hogy válogat, vagy mindent a fogzás számlájára lehet írni. :-)

Tegnap este megint Jamie halas pitéjét ettük, de olyan botrányos képek születtek róla, amiket nem osztanék meg a kedves olvasóval. Ma ismét halat kívántunk, de péntek lévén a helyi szupermarketben szereztem be a lazacot hozzá.

Eddig meg is voltam elégedve az ott vásárolt filékkel. Előre csomagolt, Saucy Fish Co. márkanévre hallgat. Mellé kis tasakban pesto vagy napérlelte paradicsomos szósz is jár, amit legtöbbször salátára öntök dresszingnek. Egy szó mint száz, alaposan vásárolok, és ma is hosszasan méricskéltem az előre csomagolt lazacokat. Mindig ellenőrzöm a lejárat dátumát és bár mindegyik 27 dkg-s egységcsomagban van, próbáltam kiválasztani a legducibb lazacokat.
A csomagot kibontva, idehaza nagyon soványkának tűntek a halfilék, így biztos ami biztos alapon rádobtam őket a mérlegre. Jól sejtettem, 27 dkg helyett 24.4 dkg-t mutatott a nemrég vásárolt és pontos mázsa. Kicsire nem adunk, de mégis pimaszságnak tartom, hogy íly módon lecsalták a filék majd 10%-át. Nem vagyok időmilliomos, de úgy érzem emiatt muszáj egy-két sort írnom a gyártó cégnek... Habár már előre sejtem, hogy veszett fejsze nyele...


No és rátérve a halpogácsákra: a korábban jól bevált recepten most sem változtattam, csupán extra adag feta sajtot morzsoltam (kb. 15 dkg) a halas masszához és jó nagy csokor friss petrezselyem és mentalevél is a pogácsákba került.

Nem működött a dolog. Valami okán a serpenyő aljára ragadtak és a szétfolytak benne. Talán a benne szétolvadt feta a ludas, talán a túl sok zöld...ki tudja... A végén hőálló serpenyőbe dobtam az utolsó 2 halpogit és sütőben próbáltam menteni a menthetőt, de így sem volt az igazi. Bár ízre finom volt, elfogyott de inkább hasonlított egy halas krumplipüréhez mint halfasírthoz.

Ez egy ilyen nap...elfogadom és holnap majd pozitívabb leszek. Nagyon köszönöm a sok szép kalács receptet! Rengetegen küldtetek, és még közel 2 nap áll rendelkezésre, hogy aki kedvet kap a húsvéti játékhoz szintén csatlakozzon! Olyan szép munkák érkeztek, hogy ha pl. zsűriznem kéne, hatalmas bajban lennék. Most úgy érzem, hogy egy ajándékcsomag sorsolása kevés lesz és fontolgatom hogy legyen extra nyeremény is! Köszönöm még egyszer és mindenkinek kellemes hétvégét kívánok! Erika

Bevált halpogácsa recept: Brokkolis-kapros halpogácsák lazacból

7 megjegyzés:

wanna írta...

Van ez így, "take it easy" :)
Én is minden pénteket halat, rákot... sütök, esetleg halsalátát készítek, nekünk bevált.
Én nem bosszantom magam, sosem mérek le vásárlás után semmit :D

trollanyu írta...

A halpogácsa is a kedvencem, főleg ha lazacos:) Sajnos sokmindennnél tapasztaltam ilyen apró pofátlan csalásokat. Nekünk néha fel sem tűnik, de a gyártó cégeknek óriási pénzt jelent.

Erika írta...

Igen, Wanna mi is szeretjük a halat rákot, jó is az a hét vége felé:) Én sem szoktam sosem lemérni semmit, nem tudom mi ütött belém tegnap:-)

Köszi, Trollanyu, igen elég pimasz dolog így csalni...sajnos ez van.

Emi írta...

Igen, vannak ilyen napok, de hidd el vannak olyen emberek is, akiknek nem csak ilyen napojuk, hanem ilyen időszakaik vannak... na az a nem jó. Én sokáig nem ettem meg semmilyen halat, most barátkozunk és elterveztem, hogy minden héten egyszer halat eszünk valamilyen formában:)

Erika írta...

Emi, szerintem nagyon jó elhatározás, hogy hetente 1x halat esztek! Biztos ízletesen elkészíted majd, és meg is szeretitek igen hamar. Szerintem a lazac mindent visz, annak nem olyan hangsúlyos az íze, de mégis nagyon finom, jól illeszkedik az ázsiai konyhába is.Ezerarcú!

Seffer Lilla írta...

Csak pozitívan szabad hozzáállni a dolgokhoz, mert különben csak a negatív energiákat sugározzuk...Szóval csak pozitívan!

Erika írta...

Igen Lilla:) Tudom:)