2012. március 30., péntek

Húsvéti ajánlat

Többen hívtatok játékra: Emi, Tünde, Gizi, Mónika. Köszönöm a felhívást, én is szívesen megosztom veletek az általam kreált menüsort.

A játékot Mézes Otthon indította és a játékszabályok a következők:,, Írj egy bejegyzést Húsvéti ajánlat címmel. A bejegyzésedben ajánlj 5-10 ételt, mely jó választás lehet az ünnepi asztalra. Nem kell, hogy összefüggő menüsor legyen, ahogy kedved tartja, akár süteményválogatás is lehet.
Ha megkapod a játékot küldd tovább 10 bloggernek, bejegyzésedben ne felejtsd el megemlíteni, hogy ki hívott meg a játékra. Ha türelmetlen vagy, nem kell megvárni, hogy hozzád is eljusson a húsvéti játék, szabadon is "elviheted"
Nálunk az idei Húsvét igazi családi keretek között fog zajlani: szüleim jönnek látogatni és sort kerítünk egy Rice-Hoffmann csúcstalálkozóra is. Abban a szerencsés helyzetben leszek, hogy főzni most nem kell, egyrészt a szokásos fél disznó érkezik Magyarországról ami mellé Anyukám még főtt tojást és kalácsot is csomagol, másrészt a már említett nagycsaládi összejövetelt étteremben üljük meg. Nem fogunk éhezni az már biztos. Viszont ha sütnék-főznék, akkor a következő menüt ajánlanám:

1. Reggelinek egy finom kenegetőset: gravlax vagyis füstölt lazacos krémet (amit egyébként most is elkészítek majd).

2. Legfinomabb a házi készítésű ír szóda kenyérre kenve:


3. Ebédnek vagy tartalmas vacsorának John báránysültjét ajánlom:


4. Desszertnek pedig 2 süteményre esett a választásom. Az egyik a tradicionális húsvéti Hot Cross Bun lenne (ezt is majd szeretném fejleszteni):


5. Másik desszert pedig egy egészségesebb alternatíva (cukormentes és teljes kiőrlésű tönkölylisztből készül) gyömbéres zabkekszek:


Ez lenne hát az én ír húsvéti menükínálatom! A játékot köszönöm, ugyan a szabályok szerint 10 blogtársamnak kellene továbbadni a stafétát, én ezt most nem teszem. (Ahogy láttam már mindenkihez eljutott az üzenet).

Kellemes hétvégét kívánok:
Erika
(Dublin felett újra felhős az ég.)

6 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Jó kis menü lenne. Jó kis húsvétotok lesz, szóval minden jót kívánok hozzá!

trollanyu írta...

Szuper menü:) A lazackrémre bejelentkeznék, nagyon szeretem:)De a báránysült is szuper, bár nem nagyon szoktunk enni. Kellemes készülődést:)

Gizi írta...

Nagyon jó kis ajánló!! Én legszívesebben a lazackrémet kóstolnám meg.:)

Csilla írta...

Remek ajánló, a lazackrémet én is szívesen megkóstolnám. :) Szép hétvégét! :)

Erika írta...

Szia Lilla, köszönöm szépen!

Trollanyu, szívesen megkínállak egy kis lazackrémmel. Mi is elég ritkán eszünk bárányt, de ha készítünk akkor a férj süti.

Gizi, tudom,hogy Te szereted a lazacot, biztos ízlene ez a krém is!:)

Csilla, köszi szépen! Szívesen megkínálnálak vele!

Vicuska írta...

A lazackrém sem semmi, de az a vasárnapi báránysült!!!!! :)